Ex-Belgisch kampioen Kenneth Mercken maakte met ‘Coureur’ een film over zijn koersbestaan: “Sport bederft de mens. Ik kan het weten”

Coureur wordt regisseur: het knotsgekke parcours van Kenneth Mercken (42).
Thomas Sweertvaegher Coureur wordt regisseur: het knotsgekke parcours van Kenneth Mercken (42).
Mislukte profrenners worden niet zelden soigneur of mecanicien. En dan heb je ex-Belgisch kampioen Kenneth Mercken (42), die een film maakte over zijn rauwe koersbestaan. De prent komt vandaag uit in de Belgische bioscopen. “Mijn pa was te fanatiek, maar ik ook. We zijn te ver gegaan.”

Je hebt 2% van dit artikel gelezen

Lees je graag alle artikels op HLN?

Krijg nu 1 maand onbeperkt en gratis toegang tot alle artikels.

Ik wil toegang
Digitaal abonnement HLNDigitaal abonnement HLN1ste maandgratis

Stop of pauzeer wanneer je wil

  • Onbeperkt toegang tot alle artikels
  • Iedere week gratis tickets en straffe kortingen2 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


  • Guy Bevers

    Ik snap niet dat je bij sporten doping neemt . Jezelf bedriegen !!!

  • Luc Deckers

    Ik heb ook wedstrijden gereden eind jaren 80 en begin 90. Wel bij de nevenbonden waar het prijzengeld niet hoog was. Bijna alles wat hij zegt klopt: alleen NIET iedereen deed mee aan doping. Ik heb nooit doping gebruikt en was ook totaal niet bekend in die wereld, en ik ken nog jongens die niet gebruikten al waren we inderdaad een uitzondering. Misschien had ik het geluk(of talent) dat ik zo ook kon winnen en dat mijn ouders niet in sport geïnteresseerd waren.