Er zit maar één echt shot in ‘The Lion King’: “Ik wilde zien of de mensen het zouden merken”

AP
Of je nu fan bent van de remake van ‘The Lion King' of niet, je kan niet ontkennen dat het een sterk staaltje CGI is. Of toch voor 99,9 procent, want regisseur Jon Favreau heeft nu toegegeven dat hij toch één echt shot verstopt heeft in de film.

Op Twitter meldde Favreau dat zijn remake van de populaire Disney-klassieker welgeteld 1.490 shots telt. “Die zijn allemaal gecreëerd door animators en CG-artiesten.” Op één na dan. “Ik heb één enkel shot in de film gestopt dat we zelf gefotografeerd hebben in Afrika. Gewoon om te zien of iemand het zou merken.” 

Het beeld in kwestie zit helemaal aan het begin van de film, bij de start van ‘The Circle of Life’. Het gaat om het iconische beeld van de opkomende zon.
3 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


  • Tania Janssens

    Gisteren ook gekeken en ik vind het een aanrader. Zeer mooi, aangrijpend, grappig, betoverend mooi op alles is gelet tot het kleinste detail

  • Juliette Francois

    Ik ben grote fan van Jon Favreau. De remake brengt je in een soort documentaire met "echte" sprekende dieren, zeg maar. Zo komt het over. Je houdt ervan of niet ; ik vind het een fantastisch werk en heb er echt van genoten.

  • Febe Chapin

    Momenteel aan het zien (pauze), ik heb het helemaal niet opgemerkt. Het is toch wel anders de Lion King die ik 20-30 keer heb gezien in mijn kindertijd. Het is zeker niet slecht in elk geval