Er komt geen vrouwelijke James Bond

Er komt (nog) geen vrouwelijke James Bond.
Photo News Er komt (nog) geen vrouwelijke James Bond.
Daniel Craig mag dan wel bevestigd hebben dat ‘No Time To Die’ zijn laatste Bond-film wordt, zijn vertrek wordt geen aanleiding om voor het eerst een vrouw te casten voor de rol. Dat bevestigt producer Barbara Broccoli. 

“We zijn inderdaad op zoek naar een nieuwe acteur voor de rol, en die mag iedere huidskleur hebben. Maar het wordt wel een man”, zegt de producent, die sinds de jaren 90 samen met haar broer Michael G. Wilson aan het hoofd staat van de franchise. 

Volgens de producent komt dat niet omdat zij zelf geen fan is van vrouwen op het grote scherm. Integendeel. “Ik geloof dat we nieuwe personages voor vrouwen moeten verzinnen - sterke vrouwelijke personages. Ik heb weinig interesse in het toewijzen van een mannelijke rol aan een vrouw", zegt Broccoli, die vindt dat die praktijk vrouwen tekort doet. “Vrouwen zijn veel interessanter dan dat.”

Actrice Lashana Lynch, eerder te zien in Captain Marvel, werd in Hollywood getipt als de nieuwe Bond. Ze wordt als nieuw personage geïntroduceerd in ‘No Time To Die. Hoewel Lynch een ‘00' - een geheime agent van de Britse inlichtingendienst MI6 - speelt, maakt dat van haar nog niet de nieuwe Bond.

‘No Time To Die’ wordt in april dit jaar in de zalen verwacht. 
5 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • ANNE LISE BREUNIG

  Volgende James Bond zou moeten Tom Hiddleston zijn ! Hij was fantastisch in "The Nightmanager" !

 • Karel Tichmann

  Wat is het volgende een vrouwelijke Sinterklaas?

 • Mateo Buysse

  Chance. Als je echt een vrouwelijke james bond versie wilt verzin je gewoon totaal iets nieuws.

 • Carmen De Gussem

  Een heel verstandige keuze. De Bond boeken zijn geschreven met mannen als hoofdpersonage. De vrouwen hoeven niet langer onderdanig te zijn ( de Moneypenny bij Sean Connery) maar een vrouwelijke Bond is toch een brug te ver!

 • piet devlieger

  De producenten beseffen heel goed dat een film met een vrouwelijke Bond een gigantische flop zou worden. Het personage is door en door voor een mannelijke acteur geschreven.