Er is een prequel van ‘Grease’ in de maak

RV
Studio Paramount werkt aan een prequel van ‘Grease’. De film zou gaan over de zomerromance van Danny en Sandy, die het verhaal van de blockbuster uit 1978 in gang zet.

Volgens The Hollywood Reporter is John August gestrikt voor het script. Hij schreef eerder het scenario voor onder meer ‘Big Fish’ en ‘Charlie And The Chocolate Factory’, en is één van de schrijvers van de live action-remake van ‘Aladdin’, die dit jaar uitkomt.

Werktitel van de prequel is ‘Summer Loving’, de eerste woorden van het nummer ‘Summer Nights’ van de soundtrack van de hitfilm. In het nummer zingen Olivia Newton-John en John Travolta om beurten over de zomerliefde die hun personages hebben beleefd, waarbij de versie van Sandy een stuk onschuldiger is dan die van Danny.

Vier jaar na ‘Grease’ kwam er al eens een sequel op de film uit met Michelle Pfeiffer en Maxwell Caulfield in de hoofdrollen. De film betekende de doorbraak voor Pfeiffer, maar haalde bijlange na het succes van de originele film niet.
4 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Katherine Baker

  Ze zullen van goede huize moeten zijn om het succes te evenaren ...

 • Linde Segaert

  Ik snap niet dat iemand daarin geïnteresseerd zou zijn. Grease als film is toch verbonden met specifieke mensen die we toch niet zullen zien in zo'n voorloper op die film. Hoe goed die mensen ook hun best zullen doen - het zullen nooit Olivia en John zijn.

 • Ronny Martin

  Prequel staat gewoon in de woordenlijst van het groene boekje en Van Dale.

 • Roland Magnums

  Een prequel? Waarom zou ik een abonnement nemen op een krant, als ze mijn moedertaal niet schrijft?

Video