Elfde Halloween-film wordt "de engste ooit"

Kos
John Carpenter werkt mee aan het nieuwe deel in de 'Halloween'-reeks. De horror-regisseur maakte de originele film in 1978, inmiddels werden nog negen andere films in de reeks gemaakt. 'Halloween' geldt nog steeds als één van de allerbeste films in het horrorgenre en Carpenter belooft nu al dat de 11de editie 'de engste ooit' zal worden.

Carpenter liet aan Variety weten betrokken te zijn als uitvoerend producent. "38 jaar na de originele 'Halloween' ga ik helpen het tiende vervolg te maken. Mijn betrachting is om er de engste ooit van te maken", liet hij optekenen.

Hij krijgt hulp van Jason Blum van Blumhouse Productions, die de film mee zal financieren. "Halloween is zo'n film die iedereen in ons bedrijf heeft geïnspireerd om betrokken te raken in de wereld van de horrorfilms", zegt hij. "Malek Akkad en John Carpenter hebben een plaatsje in ons hart veroverd, dus we zijn allemaal opgetogen dat Miramax ons samen heeft gebracht."

357 miljoen euro
De tien films die de Halloween-reeks inmiddels telt, hebben wereldwijd zo'n 400 miljoen dollar (357 miljoen euro) opgehaald. In het eerste deel uit 1978 werd beschreven hoe Michael Myers uit een psychiatrisch ziekenhuis ontsnapt en terugkeert naar zijn geboortestad om daar mensen te vermoorden. Op 6-jarige leeftijd had hij al zijn zusje doodgestoken.

Carpenter werkte mee aan alle films die volgden op het eerste deel, maar regisseerde er zelf geen meer. Wanneer het nieuwe deel in de bioscopen moet verschijnen, is nog niet bekend.