Eindelijk goed nieuws voor 'The Loft'

Erik Van Looy
BELGA Erik Van Looy
Filmstudio Universal brengt de Amerikaanse remake van 'Loft', de meest succesvolle Vlaamse film ooit, op 29 augustus 2014 uit in de Verenigde Staten. 'The Loft' zal er op minstens 2.000 schermen te zien zijn. Dat meldt Kinepolis Film Distribution, dat de verdeling in België op zich neemt.

'Loft' van Bart De Pauw en Erik Van Looy verpulverde in 2008 alle Vlaamse records. De film vertelt het verhaal van vijf getrouwde mannen die in het geheim een loft delen waar ze hun minnaressen ontvangen. Op een ochtend wordt daar een lijk van een jonge vrouw aangetroffen.

Bij de Amerikaanse remake mocht Erik Van Looy weer op de regisseursstoel plaatsnemen. Acteur Matthias Schoenaerts speelt in de Amerikaanse versie de rol van Filip, zoals in de Vlaamse versie. De andere hoofdrollen zijn voor Karl Urban, James Marsden, Wentworth Miller en Eric Stonestreet.

Dolblij
"'Ik ben dolblij dat 'The Loft' door deze machtige filmstudio wordt omarmd en dat de film bovendien in hun historische lijst met 'summer movies' wordt opgenomen", reageert Van Looy. Universal zal de film wereldwijd verdelen.

De film werd opgenomen in New Orleans en België, en werd initieel in 2012 in de zalen verwacht. De Belgische releasedatum zal in de buurt van de Amerikaanse datum liggen, aldus Kinepolis Film Distribution.

Eind 2010 was er al een Nederlandse remake van 'Loft' uitgebracht. Van Looy regisseerde daarvan een aantal scènes, nadat de Nederlandse regisseur Antoinette Beumer haar kaak en armen had gebroken bij een ongeval op de filmset.