Einde van ‘Avengers: Endgame’ nu al online gelekt ondanks extreme voorzichtigheid: “Ramp voor alle betrokkenen”

'Avengers: Endgame' krijgt te maken met een enorm lek voor de release.
Disney 'Avengers: Endgame' krijgt te maken met een enorm lek voor de release.
Het einde van ‘Avengers: Endgame’, de laatste film in de Marvel-reeks die na meer dan 10 jaar tot een einde komt, is nu al gelekt op het internet. Een video waarin de laatste scène van de prent te zien is, circuleert op sociale media. “Dat is een grote ramp voor alle betrokkenen”, klinkt het bij bezorgde medewerkers. 
Dit artikel bevat geen spoilers.

Ondanks de extreme voorzichtigheid van producent Disney is er dan toch beeldmateriaal van ‘Endgame’ gelekt voor de release van de film. In ons land is die vanaf 26 april in de zalen te zien. Om het nog erger te maken, gaat het niet zomaar om een lukraak beeld uit de film, maar om de allerlaatste scène. Zo komen kijkers er meteen achter hoe het allemaal afloopt met hun favoriete helden. 

De gelekte scène duurt maar liefst vijf minuten. Het gaat om een opname die stiekem met een smartphone gemaakt is in een bioscoop, waarschijnlijk tijdens een testscreening. Disney heeft al bevestigd dat het beeld officieel nog niet vrijgegeven mocht worden. Ze sprongen dan ook heel voorzichtig om met het publiceren van beelden uit de film. Zelfs de trailer bestond bijna volledig uit oude of valse beelden, zodat fans nog geen lucht konden krijgen van de verhaallijn. 

Dweilen met kraan open

Hoewel men alles op alles zet om het lek zo snel mogelijk op te lossen, is het dweilen met de kraan open: er worden steeds kopieën van het beeldmateriaal bijgemaakt en die worden steeds verder verspreid. Voor elke video die verwijderd wordt, komt er eentje bij. Wie dus écht nu al het einde van ‘Endgame’ wil weten, hoeft gewoon maar richting Google te gaan om daar enkele minuten te zoeken. Ook op het discussieplatform Reddit wordt het einde van de prent al uitvoerig besproken. Andere fans zijn dan weer bang dat ze zonder het zelf te willen spoilers onder ogen zullen krijgen.

De verslagenheid onder liefhebbers van het Marvel-universum is groot. “Dit is zo erg voor regisseurs Mark en Joe Russo, die zoveel moeite hebben gedaan om alles geheim te houden, en alle andere medewerkers van Marvel”, klinkt het op Twitter. Daarnaast waarschuwen velen van hen potentiële pretbedervers: “Als je een spoiler op mijn account post, blokkeer ik je voorgoed!” 

Records

Tickets voor de film zijn enorm gegeerd, ook in België. Zo werd er in Kinepolis al een ticketverkoop-record gebroken, nog voor de release. Meer dan 20.000 Belgen kochten reeds een kaartje voor ‘Avengers: Endgame’. De Avengers-marathon, waarbij de twee laatste Avengers-films na elkaar vertoond zullen worden, zal het grootste aantal bezoekers ooit tellen voor een filmmarathon bij Kinepolis. Ook het record wat betreft het aantal tickets dat verkocht werd in 24 uur tijd is door de nieuwste Marvel-film verbroken.

In Amerika worden kaartjes voor de eerste speelweek doorverkocht aan woekerprijzen van bijna 10.000 dollar per ticket. Dat het einde waarvoor zoveel mensen zoveel willen betalen nu al online voor het rapen ligt, is een mokerslag voor de makers en acteurs. “Nu is het hopen dat dit het bezoekersaantal niet zal beïnvloeden”, klinkt het bij experts. “De film was op weg om nog véle records te breken.” 

Wil je zelf spoilers vermijden? Lees dan hier onze tips.

Fans reageren op spoilers voor 'Avengers: Endgame'.
Twitter Fans reageren op spoilers voor 'Avengers: Endgame'.
Fans reageren op spoilers voor 'Avengers: Endgame'.
Twitter Fans reageren op spoilers voor 'Avengers: Endgame'.
Fans reageren op spoilers voor 'Avengers: Endgame'.
Twitter Fans reageren op spoilers voor 'Avengers: Endgame'.

Deze trailer bevatte bewust bijna geen nieuwe beelden uit de film, om het plot geheim te houden:
8 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Kjell Debeuf

  Hou het spannend voor iedereen. De spoilers verpesten het voor alles en iedereen...

 • Peter De Blieck

  Ja, en? Denken jullie dat er 1 persoon minder gaat kijken nu?

 • Willy Slegers

  net het commentaar op reddit gelezen en met zelfs heel veel goede wil is dit helemaal geen spoiler, wellicht zelfs door disney zelf gereleased.

 • Hans Vanermen

  De smartphone generatie heeft geen geduld meer. De kwaliteit van een film is niet afhankelijk van de datum waarop je de film bekijkt. Waar het om gaat is je eerste kijkervaring. Iedere fan die toch naar die laatste vijf minuten kijkt, zal van deze film niet volop kunnen genieten. Mijd dus alle gerelateerde posts op sociale media.

 • Claudia Bellemans

  schandalig er zijn zoveel fans die er alles aan doen om geen spoilers te lezen en dan zijn er idioten die de ervaring van de film te kijken volledig verpesten de film komt in België al op 24 april uit ja ik ben een fan die graag spoilerfree naar de film wil kijken