Eerste filmfestival Oostende opent met 'Control' van Anton Corbijn

Vanavond is in Kinepolis Oostende de eerste editie van het filmfestival van Oostende van start gegaan. De openingsfilm "Control' van Anton Corbijn werd bijgewoond door de cineast en 1.400 genodigden en filmliefhebbers. Kort voor de première van de film onthulde Corbijn zijn eerste ster van de 'Walk of Fame' op de Oostende zeedijk, ter hoogte van het Thermae Palace Hotel.

Arno
Er zullen tijdens het filmfestival nog sterren onthuld worden: voor de Belgische regisseur Carl Colpaert, die zijn nieuwe film 'GI Jesus' komt voorstellen en voor actrice Jane Birkin naar aanleding van de nieuwe film 'Boxes'. Ook zanger-acteur Arno, die peter is van het eerste filmfestival en acteur Michel Piccoli krijgen tijdens het filmfestival nog een ster op de zeedijk.

11 september
Het filmfestival van Oostende brengt nog tot 11 september in acht zalen van de nieuwe Kinepolis-vestiging in totaal 74 films, tv-series en games, waaronder 50 avant-premières. Het festival heeft ook een apart muzikaal luik met rockdocumentaires, soundtracks, concertfilms en XL-gaming, waar 6 nieuwe games voor Playstation op groot scherm voorgesteld worden. Afgevaardigd bestuurder van het filmfestival Peter Craeymeersch toonde zich op de eerste avond bijzonder tevreden met de publieke opkomst: "Dit jaar onthullen we vijf sterren op de zeedijk. Het is de bedoeling om de komende jaren deze 'Walk of Fame' uit te breiden". (belga)

Corbijn kreeg een ster op de gloednieuwe 'Walk of Fame'.
Corbijn kreeg een ster op de gloednieuwe 'Walk of Fame'.