Eerbetoon aan Stephen Hawking: CAZ brengt vanavond tv-première 'The Theory of Everything'

AFP
Naar aanleiding van het overlijden van wetenschapper Stephen Hawking zendt CAZ vanavond om 20.40u The Theory of Everything uit. Het is de eerste keer dat deze film op de Vlaamse televisie te zien is. 

Hoofdacteur Eddie Redmayne won in 2015 de Oscar voor de Beste Mannelijke Vertolking voor zijn vertolking van de bekende natuurkundige. Daarnaast kreeg de film nog 4 Oscarnominaties.Hij noemde zijn ontmoeting met Hawking "één van de meest bijzondere, angstaanjagende en gewéldige ervaringen in mijn hele leven". Hij was naar eigen zeggen zo nerveus dat hij niet wist wat hij tegen de wetenschapper moest zeggen. "Om het ijs te breken vertelde ik hem dan maar dat we allebei steenbokken waren van sterrenbeeld, waarop hij antwoordde: ik ben een fysicus, geen astroloog." 

The Theory of Everything focust op het liefdesverhaal van Stephen Hawking en kunststudente Jane Wilde. De twee werden verliefd tijdens hun studentenjaren in Cambridge en jaren later trouwden ze. Net na het huwelijk werd er bij Hawking de ongeneeslijke spierziekte ALS vastgesteld.
Reacties

Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie
Door het plaatsten van een reactie, ga je akkoord met de gedragsregels