Eerbetoon aan Johny Voners: bekijk hier zijn laatste kortfilm ‘De Laatste Dagen’

Johny Voners in de kortfilm 'De Laatste Dagen'.
kortfilm 'De Laatste Dagen'. Johny Voners in de kortfilm 'De Laatste Dagen'.
Vlaanderen is een icoon verloren, toen dinsdagavond het nieuws binnenkwam dat Johny Voners is bezweken aan de gevolgen van kanker. De 74-jarige acteur staat in het geheugen gegrift als Xavier Waterslaeghers uit ‘F.C. De Kampioenen’, maar hij had nog heel wat andere projecten op zijn palmares staan. 

Voners werkte in 2019 nog mee aan de kortfilm ‘De Laatste Dagen’, een project van Rutger Denaet en Elias Smekens. Niet wetende dat het één van zijn laatste projecten zou worden die hij afwerkte, engageerde de acteur zich volledig. “Ik stond ervan versteld dat hij ja heeft gezegd. Op de eerste lezing was hij zo enthousiast, hij had zo veel tips en voorstellen. Het is een ervaring die me altijd zal bijblijven”, vertelt Rutger. “Hij was een heel warme mens. Hij deed me denken aan mijn grootvader, dat wist hij ook.”

De kortfilm sturen ze nu opnieuw de wereld in, in overleg met Voners’ vrouw, die het een eerbetoon vindt. “Hij was zo blij met de kortfilm dat ik graag had gehad dat hij nogmaals in het daglicht wordt geplaatst, via een rol die veel mensen hem nog niet zien spelen hebben.” 

Er verschijnen nog heel wat bekende gezichten in de kortfilm, onder anderen Camilia Blereau en Door Van Boeckel. Nog opvallender is Loes Van den Heuvel, jarenlang Voners’ trouwe tv-echtgenote Carmen, die ook een kleine rol speelt in de film.

‘De Laatste Dagen’

‘De Laatste Dagen’ is een 15 minuten durende kortfilm over hoe broos het leven is en hoe snel het allemaal kan afgelopen zijn. Net wanneer de gepensioneerde boswachter André denkt het leven opnieuw in handen te hebben, slaat het noodlot toe. Wat een aangename en rustgevende episode aan het eind van z’n leven had moeten worden, verandert snel in een ware hel.

Je kan de volledige film hieronder bekijken.

Je cookie instellingen zorgen ervoor dat deze inhoud niet getoond wordt.
Pas je cookie instellingen hier aan.

Lees ook:

PORTRET. Johny Voners (1945-2020): de man die van dagschotels cultureel erfgoed maakte (+)
6 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • Nathanaelle Calus

  R.I.P. Johny. Mooi eerbetoon

 • Suzy Goddeau

  Mooi eerbetoon

 • Jeanpol Buyle

  Mooi eerbetoon in deze moeilijke periode

 • Anne Jacobs

  Dank voor het delen van de film!

 • Fabio Gaballo

  Top acteur. RIP