Eddie Redmayne neemt het in emotionele video op voor Huffelpufs: "Fuck you!"

De afdeling Huffelpuf is niet meteen de meest geliefde van toverschool Zweinstein in de ogen van de Harry Potter-fans. Daarvoor is dat huis te nerdy, te saai. Of toch niet? Acteur Eddie Redmayne (34), die Newt Scamander speelt in de nieuwe film Fantastic Beasts and Where to Find Them, neemt het in een gespeeld emotioneel filmpje op voor de Huffelpufs. Hij schuwt daarbij de schuttingtaal niet.

Ze zijn niet wit en niet zwart, ze zijn vooral grijze muizen. Dat is het imago van de Huffelpuf-afdelling. Maar tegen dat beeld verzet Eddie Redmayne zich. "Ik ben een trotse Huffelpuf", zegt hij in de video. "Huffelpufs zijn al veel te lang het slachtoffer van verwijten. Ze noemen ons saai, beige - we zijn dus de aardige gasten. Maar weet je wat IK zie in Huffelpufs? Ik zie trouw en heftige vriendschap. We werken hard en hebben mededogen. Wij doen het juiste, niet voor de roem maar voor het hogere goed."

Even een vloek tussendoor om dan verder te gaan met het prijzen van de Huffelpufs. "Wie zijn zij? Cedric Diggory, dat is Robert Pattinson, is een Huffelpuf. Dwayne 'The Rock' Johnson is er een. En ik, Eddie Redmayne. Bovendien is dat het favoriete huis van J.K. Rowling, dus echt: Fuck you", besluit de acteur.

REUTERS