Dronken Daniel Craig neemt afscheid van James Bond

Daniel Craig
REUTERS Daniel Craig
Daniel Craig (51) is voor de laatste keer in de huid van James Bond gekropen. De opnames van ‘No Time To Die’, zijn laatste film, zijn afgerond, en dat heeft Craig meer geraakt dan hij had verwacht. De acteur gaf op het afscheidsfeestje dan ook een emotionele (en dronken) speech. 

Daniel Craig hangt zijn smoking aan de haak. ‘No Time To Die’ wordt de laatste film waarin hij superspion James Bond vertolkt, en dus was het niet meer dan passend dat hij op het afscheidsfeestje een woordje uitleg gaf. Craig hief het glas naar producent Barbara Broccoli en de rest van de cast en crew en sprak: “Ik wilde alleen maar zeggen, en ik ben al behoorlijk dronken dus dit zal niet lang duren, dat dit de beste, meest geweldige ervaring van mijn leven is geweest. Jullie hebben allemaal geweldig werk verricht. Ik kon niet trotser zijn om met ieder van jullie te werken." Daarna richtte hij het woord aan Barbara: “Ik zou jou, Barbara, graag willen bedanken voor vandaag, om dit te organiseren. Godzijdank hebben we dit vandaag gedaan.”

Het feestje vond plaats in Matera, Italië. De cast en crew genoot er van een uitgebreid diner, gevolgd door een indrukwekkende taart in Bond-thema. Naast Daniel waren ook enkele andere acteurs aanwezig, zoals Rami Malek, Lashana Lynch en Naomie Harris.  ‘No Time To Die’ zal in april 2020 in de zalen te zien zijn. 
16 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Annemie Welter

  Herman kouter. Van welke generatie bent u?! Kben van 77 (maw was ni van den tijd van James bond) en vind Moore evengoed als craig. eerlijk gezegd, in de tijd van connery en Moore en zelfs brosnan werd er nog gelachen, nu is het puur geweld. Maw, kdenk inderdaad niet dat je moet gaan vergelijken met films. Van 60-70.

 • Herman Kouter

  Beste Bond ooit. De anderen waren te veel verwijfd. Vooral Brosnan en Moore. Maar ja, het waren andere tijden.

 • bill derycke

  Daniel Craig beste Bond ooit , knap , afgetraind , klassevol , intelligent !

 • Lois Verdonk

  Er is maar een James Bond en dat is en blijft Sean Connery .

 • Gunter Verleyen

  "Shaken, not stirred" was toch het zinnetje bij het bestellen van zijn whisky, proost Daniel