Doneer tien dollar en krijg een rol in 'Star Wars: Episode VII'

AFP
In ruil voor tien dollar geeft 'Star Wars'-regisseur J.J. Abrams je de kans om deel uit te maken van de cast van 'Star Wars: Episode VII'. Dat meldt The Verge. Het doel van deze stunt? Geld inzamelen voor een een liefdadigheidscampagne ten voordele van UNICEF.

In een videoboodschap vanop de 'Star Wars'-set in Abu Dhabi doet Abrams zijn wilde plannen uit de doeken. Hij zal de winnaar, door een onschuldige hand uitgeloot, en een kennis naar de Pinewood Studios in Groot-Brittannië als eregasten laten overvliegen. Daar zullen de geluksvogels door een leger aan kostuumontwerpers en make-upartiesten getransformeerd worden tot een 'Star Wars'-personage. Het is onduidelijk wat hun rollen precies zullen inhouden - de verhaallijn van Episode VII wordt immers strikt geheim gehouden - maar alleen al de kans om met een of ander vreemd masker te paraderen of een zogenaamde 'alienrace' bij te wonen, doet menig 'Star Wars'-fan in katzwijm vallen.

Iedereen die tien dollar doneert, wordt een zogenaamde 'founder member' van de 'Force for Change'-campagne. Al deze 'leden' zullen in een poule opgenomen worden, van waaruit de winnaar zal gekozen worden. Fans met meer financiële middelen maken echter een grotere kans om als uitverkorene uit de bus te komen. Zoals bij 'Kickstarter' krijgen gebruikers die meer bijdragen, meer waar voor hun geld - haal 50.000 dollar tevoorschijn en je maakt niet alleen meer kans op de hoofdprijs, maar ook krijg je de film in absolute 'eerste vertoning' te zien in december 2015.

Diner met George
De campagne wordt door Omaze georganiseerd. Het bedrijf heeft ervaring in het aanbieden van liefdadigheidspakketten, zo kregen mensen in het verleden de kans om in een tank te rijden met Arnold Schwarzenegger ten voordele van naschoolse vormingsprogramma's en konden anderen dan weer een dinertje met George Clooney winnen wanneer ze geld doneerden voor satellieten in Soedan.

Het geld dat via de 'Force for Change'-campagne zal verdiend worden, gaat integraal naar UNICEF's 'Innovation Labs'. UNICEF's Christopher Fabian: "De steun van 'Stars Wars: Force for Change'-programma zal innoverende sectoren over de ganse wereld een duwtje in de rug geven en zo een betere toekomst voor ieder van ons creëren."