Docu over leven Pavarotti komt uit in 2019

Luciano Pavarotti
AP Luciano Pavarotti
De documentaire die regisseur Ron Howard maakt over het leven van de Italiaanse operazanger Luciano Pavarotti komt volgend jaar uit. De documentaire wordt tijdens de komende editie van de American Film Market, begin november, te koop aangeboden aan internationale filmdistributeurs. 

Howard put tijdens het maken van de film uit beelden uit het familiearchief, interviews en tv-registraties van optredens. Dit doet hij met instemming van de nabestaanden van de Italiaanse tenor. Pavarotti, de eerste artiest die met klassieke operamuziek in de hitlijsten kwam, overleed in 2007 op 71-jarige leeftijd aan de gevolgen van alvleesklierkanker.

"Het is moeilijk te geloven dat het alweer tien jaar geleden is dat Luciano ons verliet," aldus Howard. "Echter, door het maken van deze film hebben we het geluk gehad om de magie en menselijkheid van Pavarotti te herontdekken. Ik hoop dat we deze kracht en emotie naar het publiek kunnen overbrengen."

Voor meer straf filmnieuws, exclusieve interviews en wedstrijden kan je terecht op hln.be/film.
1 reactie

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


  • Pedro Gonzalez

    Is die nu al 11jaar dood? Wat vliegt de tijd toch snel. Gelukkig kan ik hem iedere dag beluisteren op mijn pc, met tranen in de ogen als hij Nessum Dorma zingt.