Disneysterretje op 15-jarige leeftijd overleden aan hersentumor

Nikita Pearl Waligwa in Queen of Katwe
Disney Nikita Pearl Waligwa in Queen of Katwe
De Oegandese actrice Nikita Pearl Waligwa is op 15-jarige leeftijd overleden aan de gevolgen van een hersentumor, zo berichten diverse Oegandese media. Waligwa was te zien in de Disney-film ‘Queen of Katwe, waarin ze de rol van Gloria vertolkte.

De jonge actrice kreeg in 2016 te horen dat ze een hersentumor had. De Disney-ster werd een jaar later genezen verklaard, maar dat bleek van korte duur. In 2018 kreeg Waligwa namelijk weer te horen dat ze een tumor had. ‘Queen of Katwe’-Regisseur Mira Nair zou naar verluidt een oproep hebben gedaan om Waligwa’s behandeling in India te financieren, omdat dokters in Oeganda niet over de nodige apparatuur beschikten.

Volgens diverse media is de actrice gisteren overleden in een ziekenhuis in Kampala. Fans reageren verslagen op het nieuws. Ook de school waar Waligwa studeerde laat van zich horen. “Je was een schat voor zoveel mensen. Rust in vrede.”

‘Queen of Katwe’ is gebaseerd op een waargebeurd verhaal over een schaakwonder uit een Oegandese sloppenwijk.
Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.