Disney stopt alle opnames van live action-films vanwege corona: Ben Affleck en Matt Damon tijdelijk werkloos

Ben Affleck
REUTERS Ben Affleck
Disney legt tijdelijk de opnames stil van onder andere ‘The Last Duel’, ‘The Little Mermaid’ en ‘Shang-Chi and The Legend of the Ten Rings’. Ook de opnames van de reboot van ‘Home Alone’, ‘Nightmare Alley’, ‘Peter Pan & Wendy’ en ‘Shrunk’ zijn tijdelijk stilgelegd.

In een verklaring aan Variety verklaart het entertainmentbedrijf: “Hoewel er geen bevestigde gevallen zijn van Covid-19 bij onze producties, hebben we in het belang van onze cast en crew besloten de opnames van onze liveactionfilms tijdelijk stil te leggen. We zullen de situatie blijven beoordelen en zo snel mogelijk weer opstarten.”

De opnames van ‘The Little Mermaid’ zouden volgende week beginnen in Londen. De opnames van ‘The Last Duel’, met Ben Affleck en Matt Damon in de hoofdrollen, begonnen in februari in Ierland. Het is niet bekend of de vertraging gevolgen heeft voor de releasedatum van ‘The Last Duel’, die volgens Variety op 25 december moet uitkomen in de bioscopen.

De opnames van ‘Shang-Chi and the Legend of the Ten Rings’ lagen al stil na de zelfisolatie van regisseur Destin Cretton. Hij heeft net een baby en deed het uit voorzorg. Kenners dachten dat de opnames snel zouden worden hervat, totdat Disney vrijdag besloot de hele productie tijdelijk stil te leggen.

De opnames van ‘Peter Pan & Wendy’ en ‘Shrunk’ zitten er grotendeels op.
1 reactie

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


  • Kurt Bourdeaux

    Vraag mij af hoeveel man daar rond loopt en in een fabriek... Bij ons slaan ze massaal aan het vergaderen over die crisis... Zitten we dan niet met veel samen in een ruimte? Maar op restaurant of café gaan mag niet.