Disney Pixar toont eerste LGBT-personage in film 'Onward’

'Onward' toont eerste LGBT-personage in Pixarfilm.
Disney 'Onward' toont eerste LGBT-personage in Pixarfilm.
Disney en Pixar pakken uit met hun nieuwe animatiefilm ‘Onward’. Daarin zal voor het eerst een LGBT-personage verschijnen. Het gaat om een lesbische cycloop die als politieagente werkt. Actrice Lena Waithe zal haar stem inspreken. 

“Het is een moderne fantasiewereld en daarin willen we ook een representatie zijn van de moderne samenleving,” zegt regisseur Dan Scanlon over het nieuwe personage. Er kwamen nooit eerder LGBT-personages voor in Disneyfilms. Marvel, waarvan Disney eigenaar is, bevestigde vorig jaar wel dat het personage Valkyrie, gespeeld door Tessa Thompson, lesbisch was. Daar was in de vorige prenten nog niets van te zien, maar in de toekomst belooft Disney dat daar verandering in zal komen. Ook in de Marvel-film ‘The Eternals’ zal er een homokoppel te zien zijn. 

‘Onward’ gaat over een wereld waarin magische wezens zoals tovenaars en eenhoorns hun magie kwijt zijn. Chris Pratt en Tom Holland, die ook al samen te zien waren in de Marvel-franchise, vertolken de hoofdrollen.

Lena Waithe
EPA Lena Waithe

Bekijk ook: Trailer, de Vlaamse stemmencast van ‘Onward’

Je cookie instellingen zorgen ervoor dat deze inhoud niet getoond wordt.
Pas je cookie instellingen hier aan.1 reactie

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


  • Gino De Neef

    Iedereen weet dat Disney fantasie figuren gebruikt!