Disney onder vuur: LGBTQ-reeks verplaatst wegens “niet kindvriendelijk”

Disney
Disney ligt onder vuur nadat het bedrijf besliste om ‘Love, Victor’, een LGBTQ-reeks, te verplaatsen van streamingservice Disney+ naar Hulu wegens "niet kindvriendelijk genoeg”. Dat schoot in het verkeerde keelgat bij heel wat mensen.

Een jaar geleden maakte streamingservice Disney+ bekend dat het een spin-off zou maken van de film ‘Love, Simon’. Die prent kwam uit in 2018, en vertelde het verhaal van hoofdpersonage Simon die twijfelt aan zijn geaardheid, en uiteindelijk de liefde vindt bij een jongen. Het ‘coming-of-age’-verhaal was een grote hit aan de box-office, en het was de eerste keer in de geschiedenis dat Fox een film met een homoseksueel hoofdpersonage maakte. Wegens het grote succes besliste Disney, dat Fox heeft overgenomen, om er ook een serie van te maken.

Zo ontstond ‘Love, Victor’, gepland om in juni op Disney+ te verschijnen. Maar die plannen gaan niet door, want Variety meldt nu dat het bedrijf de reeks verplaatst van dat platform wegens “niet kindvriendelijk genoeg”. Omwille de seksuele thema’s, maar ook geweld, alcohol en drugs. Hetzelfde gebeurde recent nog met ‘High Fidelity’, een serie die ook de overstap maakte van Disney+ naar Hulu omwille van het volwassen taalgebruik en naaktscènes. 

De beslissing zet kwaad bloed bij heel wat twitteraars, want volgens hen zouden geweld, drugs of taalgebruik geen excuus mogen zijn. Zowat alle Marvel-films, die ook te zien zijn op Disney+, hebben de rating PG-13, wat aangeeft dat een film sporen bevat van alle bovenstaande zaken. Dat maakt het voor sommigen erg duidelijk dat Disney hier vooral omwille van religie thema’s zoals homoseksualiteit weert. De streamingservice zou namelijk ook in heel wat religieuze gebieden geïntroduceerd worden, zoals bijvoorbeeld in Azië. Disney zelf gaf nog geen reactie.
2 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


  • Ronny Martin

    religieuze gebieden zoals... de verenigde staten zal al een groot genoeg probleem zijn.

  • Gerrit Caluwaert

    Kinderen hebben hier idd geen boodschap aan, en in oerchristelijk America is het niet meer als een gezonde zakelijke beslissing.