Disney maakt vervolg 'Lion King' en dat zal er zo uitzien

Disney
De avonturen van Simba en Nala zijn nog lang niet uitverteld, volgens Disney. De entertainmentgigant breit er een vervolg aan: 'The Lion Guard: Return of the Roar'. Die film zal het verhaal vertellen van Kion, het welpje van het leeuwenkoppel. Disney gaf meteen ook een kleine preview vrij van hoe de film eruit zal zien.

Voor de vervolgfilm richt Disney zich op een iets jonger publiek. Het verhaal gaat dan ook over de volgende generatie leeuwen: het is Kion, de zoon van Simba en Nala, die wordt opgevoerd. Hij krijgt de leiding over de Lion Guard, een groep dieren die de orde moet handhaven in het leeuwenkoninkrijk. Samen met enkele vrienden - waaronder een das, een nijlpaard en een jachtluipaard - trekt hij erop uit om enkele problemen op te lossen in het rijk.

De cast van de originele film zal ook in de sequel te horen zijn. De 12-jarige Max Charles, nu al een acteerlegende in de VS, zal Kion vertolken. De film wordt verwacht in november. Nadien zal er ook een serie van gemaakt worden, die te zien zal zijn op Disney Channel.

Nieuwsgierigen kunnen hieronder alvast een kort fragment uit de film bekijken.