Disney komt met allereerste openlijk homoseksuele personage in ‘Jungle Cruise’

Jack Whitehall zal het eerste openlijk homoseksuele personage van Disney spelen.
Photo News Jack Whitehall zal het eerste openlijk homoseksuele personage van Disney spelen.
Jack Whitehall zal in de film ‘Jungle Cruise’ de rol van hoofdrolpersonage McGregor spelen. McGregor zal het allereerste openlijk homoseksuele personage van Disney worden, al mag het woord ‘gay’ toch niet vallen.

De coming-out-scène van Whitehall werd vorige week ingeblikt. McGregor onthult daarin zijn seksualiteit aan zijn tegenspeler, Dwayne ‘The Rock’ Johnson. Die laatste speelt het personage Frank. 

Door het te hebben over zijn datingverleden, zou McGregor Frank duidelijk maken dat hij zich aangetrokken voelt tot mannen. Hij zou zelfs vermelden dat zijn familie gearrangeerde huwelijken met vrouwen voor hem probeerde op te zetten, maar dat hij absoluut niet met hen wilde trouwen. Zijn zus Lily, gespeeld door Emily Blunt (nu te zien als Mary Poppins, nvdr.) was het enige familielid dat zijn geaardheid aanvaardde. 

Primeur

Een opvallende zet van Disney, dat zelfs tijdens volle #GiveElsaAGirlfriend voet bij stuk hield en uitsluitend heteroseksuele koppels naar het grote scherm bracht. Daarvoor kreeg het bedrijf veel kritiek van mensen die beweerden dat kinderen een vertekend beeld kregen van de liefde. 

Na hier een daar een subtiele hint naar homoseksualiteit, komt Disney nu écht met een openlijk homoseksueel personage naar buiten. Let wel, dat alles gebeurt volgens Whitehall zonder ook maar één keer het woord ‘gay’ te gebruiken. 

Geschrapt

“De scène was emotioneel en werd héél goed ontvangen door ons testpubliek”, aldus Whitehall. “Maar het viel hen wel op dat we nooit letterlijk zeiden waar het over ging. Ik probeer me nog niet te enthousiast te maken, want voor hetzelfde geld wordt de scène nog geschrapt. De films is immers pas gepland voor 2020...” 

Je cookie instellingen zorgen ervoor dat deze inhoud niet getoond wordt.
Pas je cookie instellingen hier aan.1 reactie

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


  • Wesley Kenis

    Eindelijk gedaan met al dat hypocriet beter gedoe. Geen hoop maar wel respectvol naar hun toe. Zo hoort het. Welk geloof je volgt kies je, welke geaardheid niet...dus reken hun daar loon niet op af.