Disney denkt na over zesde ‘Pirates of the Caribbean’-film

‘Pirates of the Caribbean: Salazar's Revenge’ kwam uit in 2017 en is de vijfde film in de serie, met in de hoofdrol Johnny Depp als Jack Sparrow.
RV ‘Pirates of the Caribbean: Salazar's Revenge’ kwam uit in 2017 en is de vijfde film in de serie, met in de hoofdrol Johnny Depp als Jack Sparrow.
Er zijn plannen voor een zesde film in de ‘Pirates of the Caribbean’-reeks. Bronnen van Deadline melden dat de schrijvers van ‘Deadpool’ zijn gevraagd voor de klus.

Het is niet duidelijk of Johnny Depp terug zal keren voor een zesde deel van de franchise. De acteur speelde in de eerste vijf films de excentrieke kapitein Jack Sparrow maar raakte de afgelopen twee jaar in opspraak na beschuldigingen van huiselijk geweld door ex-vrouw Amber Heard en verschillende rechtszaken met zijn voormalig management.

‘Pirates of the Caribbean’ is een enorm lucratieve reeks voor Disney. De eerste vijf films brachten in totaal ruim 4,5 miljard dollar op. Het was de eerste franchise waarvan meer dan één film door de miljardgrens ging. Voor zowel ‘Dead Man’s Chest’ (2006) als ‘On Stranger Tides’ (2011) werd wereldwijd voor meer dan een miljard dollar aan filmkaartjes gekocht.

Voor meer straf filmnieuws, exclusieve interviews en wedstrijden kan je terecht op hln.be/film.
6 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Ben Kenobi

  Uitgemolken,de eerste 3 waren goed en daar hadden ze het moeten bij laten.

 • Davy Ringoet

  Voor mij kan een nieuwe film zeker. Maar ik zou wel graag hebben dat ze stoppen met "dode" personages terug tot leven te wekken (zoals bv Barbossa).

 • victor vandesande

  pdfff al lang uitgemolken net als de Kampioenen... Binnenkort acteurs met rollators....

 • Lore Kluwer

  Top. Hopelijk doet Kaya Scodelario ook weer mee.

 • Kevin van Goethem

  Als het een goede film zal worden, waarom niet?