Exclusief voor abonnees

Disney-CEO Bob Iger leidde filmstudio naar nieuw tijdperk, maar hoe ziet de toekomst eruit na zijn vertrek?

Bob Iger zet stapje terug bij Disney. Hier vergezelde hij Minnie Mouse nog toen ze een ster kreeg op de Hollywood Walk Of Fame.
EPA Bob Iger zet stapje terug bij Disney. Hier vergezelde hij Minnie Mouse nog toen ze een ster kreeg op de Hollywood Walk Of Fame.
De Amerikaanse zakenman Bob Iger (69) heeft een stapje teruggezet als CEO van The Walt Disney Company. Hij verlaat het bedrijf niet, maar wil zich meer bezighouden met de creatieve tak dan met de commerciële. Het nieuws trekt als een schokgolf door de filmwereld, want Iger was niet zomaar de grote baas van de firma. Terwijl hij aan het roer stond veranderde hij een vastgeroest schip in een prachtige schuit van ruim 120 miljard euro. Wat betekent zijn afwezigheid voor de toekomst van het bedrijf? 

Je hebt 6% van dit artikel gelezen

Dit artikel is exclusief
voor abonnees.

Word ook abonnee en lees onbeperkt alle artikels. Meer dan 200.000 mensen gingen je voor.

  • Krijg onbeperkt toegangLees alle artikels op HLN.be en in de app
  • Lees 4 weken gratisNadien slechts €6,95 per 4 weken
  • Stop wanneer je wilOok tijdens jouw proefperiode
Lees 4 weken gratisReacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.