Diego Luna wordt de nieuwe Tony Montana in remake 'Scarface'

Diego Luna
ap Diego Luna
De Mexicaanse acteur Diego Luna zal de rol opnemen van Tony Montana in de remake van de gangsterklassieker 'Scarface'. Luna was al te zien in de Star Wars spin-off 'Rogue One: A Star Wars Story', maar heeft dus opnieuw een belangrijke rol te pakken. Hij moet de legendarische Al Pacino doen vergeten.

'Scarface' van Brian De Palma uit 1983 geldt nog altijd als een van de beste gangsterfilms ooit. Al Pacino maakte zich als Tony Montana nog wat onsterfelijker in Hollywood, dus Diego Luna zal van goeden huize moeten komen om even goed te doen.  

Diego Luna vond het belangrijk dat de rol van Tony Montana deze keer werd gespeeld door een Latijns-Amerikaanse acteur. Dat was ook een van de belangrijkste redenen waarom hij toezegde voor de rol.  

De remake wordt in een modern actueel jasje gestopt. Het verhaal gaat immers niet meer over een Cubaanse maar een Mexicaanse immigrant. En de prachtige setting van Miami moet plaatsmalen voor Los Angeles.

Al Pacino als Tony Montana in 'Scarface' uit 1983
rv Al Pacino als Tony Montana in 'Scarface' uit 1983

Regisseur?

Antoine Fuqua, bekend van films als 'Training Day' en 'Southpaw', zou aanvankelijk de film regisseren. Maar omdat hij het te druk had met het vervolg op 'The Equalizer' met Denzel Washington, moet hij de remake aan zich laten voorbijgaan. Wie de film dan wel zal regisseren, is nog onduidelijk.  

Sommige fans van de 'Scarface' van De Palma zijn niet enthousiast over de remake. Zij vinden dat een remake de film geen eer zal aandoen. Toch was 'Scarface' met Pacino ook al een remake van Scarface: The Schame Of The Nation uit 1929.

Antoine Fuqua zal 'Scarface' niet regisseren.
cc Antoine Fuqua zal 'Scarface' niet regisseren.