Deze wereldberoemde ‘Titanic’-quote had bijna niet in de film gezeten

Giphy
Het had niet veel gescheeld of de iconische kreet ‘I'm the king of the world’ uit ‘Titanic’ had de film niet gehaald. Hoofdrolspeler Leonardo DiCaprio was er niet echt enthousiast over toen regisseur James Cameron het voorstelde.

De uitroep, die Leonardo schreeuwt als zijn personage op de boeg van het rampschip staat, stond oorspronkelijk niet in het script. "De zin werd ter plekke verzonnen", aldus James Cameron in het BBC-programma ‘Movies That Made Me’. "We hadden de ene na de andere zin geprobeerd en de scène dreigde te mislukken omdat het daglicht langzaam verdween. Ik zei: ‘Oke, ik heb er een voor je. Zeg gewoon I'm the king of the world, spreid je armen wijd uit en ga er helemaal in op'."

James gaf zijn instructies per walkietalkie en ontdekte al snel dat Leonardo het niet meteen zag zitten. "Hij zei alleen maar: 'Wat?!"' De regisseur wist de acteur gelukkig te overtuigen, wat uiteindelijk één van de meest memorabele scènes uit de film opleverde
5 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Louis Bouduin

  Geen te grote fan van dit Hollywoodspektakel, maar toegegeven; wie heeft er nu nog niet ergens met zijn liefje op een of andere sloep gestaan en dit uit volle borst gekeeld. Mooi toch, zoals vrijwel de meeste universele dingen.

 • Eric De landtsheer

  Grootse acteur, kan vele rollen aan.

 • Melissa van der Leene

  Dicaprio is een van de betere acteurs. Blood diamond, catch me if you can, inception, this boys life, shutter islands en ook titanic stuk voor stuk zeer goed geacteerd!

 • Bert Van Roy

  Frankie Van Damme, zijn bankrekening daarentegen doet de uwe verbleken tot een fait divers. Toch knap dan van hem, zo zonder verstand en capaciteiten.

 • Frankie Van Damme

  Tja DiCaprio is niet al te snugger, dat is geweten. Gelukkig werd hij goed gestuurd door de regisseur.