Deze BV's schitteren op de rode loper van Filmfestival Oostende

Dieter Bacquaert
Vanavond werd de rode loper uitgerold voor de twaalfde editie van het Filmfestival Oostende. Deze BV's waren van de partij!

Openen doet FFO naar goede gewoonte met de première van een film van eigen bodem. Die eer is dit jaar (opnieuw) weggelegd voor Erwin Mortier met de film 'Engel', een bewerking van het boek 'Monoloog van iemand die het gewoon werd tegen zichzelf te praten' van Dimitri Verhulst, losjes gebaseerd op de laatste dagen van wielerheld Frank Vandenbroucke. 

De cast van 'Engel'.
Dieter Bacquaert De cast van 'Engel'.

Heel speciaal dit jaar wordt de uitreiking van de Lifetime Achievement Award, aan maar liefst 3 mensen die een grote rol hebben gespeeld in de filmgeschiedenis en België ook internationaal op de kaart wisten te zetten. Robbe De Hert, Raoul Servais en Harry Kümel zullen gelauwerd worden.

Hoewel het filmfestival nog vrij jong is, is hét filmevenement aan zee snel uitgegroeid tot een vaste waarde. BV's laten zich dan ook graag zien in het 'Cannes aan de Noordzee'. 

Sportanker Aster Nzeyimana verkoos een avondje film met vriendin Lize Feryn boven de vriendschappelijke match van de Rode Duivels tegen Schotland. Leuk detail: het is de eerste keer dat ze als koppel naar de bioscoop gaan. 

Dieter Bacquaert

Een stralende Matteo Simoni verscheen samen zijn met vriendin Loredana Falone op de rode loper. Hij is dit jaar de gastcurator en kwam met een eigen selectie van 10 films rond het thema 'vader en zoon'. Hij koos voor heel wat Italiaans werk, zoals het epos 'La Meglio Gioventu'. 

Dieter Bacquaert

"Wat is er mooier dan naar de bioscoop te kunnen gaan met de zee op de achtergrond?", zegt acteur Peter Bulckaen aan de zijde van echtgenote Tine. "Als West-Vlaming ben ik heel trots op dit Filmfestival."

Dieter Bacquaert

Geena Lisa bracht haar partner Marc mee.

Dieter Bacquaert

Jelle De Beule en zijn echtgenote Sylvia Van Driessche verschenen hand in hand op de rode loper. 

Dieter Bacquaert

"Op voorhand had ik toch wel wat outfitstress, maar gelukkig heeft mijn vrouw Lucy me goed geholpen", zegt acteur Ivan Pecnik.

Dieter Bacquaert

'Thuis'-actrices Tine Priem, Leah Thys en Kadèr Gürbüz maakten er een gezellig vrouwenuitstapje van.

Dieter Bacquaert

Barbara Sarafian liet zich vergezellen door haar zoon Julian.

Dieter Bacquaert

"Mijn man Peter is directeur van het festival, dus we kijken heel veel films", aldus VTM-kok Sandra Bekkari. "Van actie tot romantiek: ik hou ervan!"

Dieter Bacquaert

Louis Talpe, met kortgeschoren kapsel, nam zijn Zweedse schone Tiffany mee. 

Dieter Bacquaert

Eindigen doet FFO met de uitreiking van de Vlaamse Filmprijzen, stilaan beter bekend als de Ensors, op 15 september. 'Cargo' van Gilles Coulier, 'Façades' van Kaat Beels en 'Le fidèle' van Michaël R. Roskam maken de meeste kans om met een karrenvracht beeldjes naar huis te gaan.
4 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Charel de Klucht

  Bekakte Vlamingen bewieroken zichzelf en zijn als luizen in een pels.

 • Pedro Gonzalez

  Zijn dat BV's? Ik ken er (nou ja kennen) maar een stuk of twee. Het zal wel aan mij liggen natuurlijk en aan onze televisiezenders.

 • joan lute

  Bioscoop is veel te duur geworden. Voor 7,99 kijk je met heel het gezin onbeperkt een maand films en series bij netflix terwijl één filmpje met zijn 2 al snel 25 euro kost en je er ook ook nog eens de deur voor uit moet. Een cola'tje of bekertje popcorn is thuis ook 5 keer goedkoper.

 • Geert Van de Moortele

  Van gezonde voeding zie je er niet meteen gezond uit.