Exclusief voor abonnees

De vierde 'F.C. De Kampioenen'-film komt er tóch en speelt zich af in Aalst: "Het einde van de vorige film vergeten we gewoon"

© VRT
Een dikke hoofdrol voor Boma, twee nieuwe slechteriken én een ontknoping tijdens het carnaval van Aalst. De vierde film van 'F.C. De Kampioenen', die eind 2019 in première gaat, krijgt stilaan vorm. En wat met het einde van de vorige film, waarin de personages met pensioen gingen? "Dat vergeten we gewoon", zegt regisseur Jan Verheyen.

Het is nog ruim 16 maanden te gaan voor de vierde Kampioenenfilm zijn wereldpremière beleeft, maar het scenario is nagenoeg af. Na drie avonturen in verre oorden - de Provence, Thailand en Zuid-Afrika - blijft 's lands bekendste cafévoetbalploeg nu in eigen land. De nieuwe avonturen van Markske en co krijgen een apotheose op het grootse carnavalgebeuren in Aalst. Voorzitter Boma (Marijn Devalck) krijgt een hoofdrol in de nieuwe film, waarin ook twee extra 'slechteriken' een grote rol gaan spelen. Ook DDT (Jacques Vermeire) en Fernand Costermans (Jaak Van Assche) mogen weer alles in het werk stellen om de Kampioenen het leven zuur te maken. De volledige cast tekent overigens opnieuw present, behalve Carry Goossens. Hij koos ervoor om zijn alter ego Oscar Crucke toch maar in Afrika te laten blijven.

Je cookie instellingen zorgen ervoor dat deze inhoud niet getoond wordt.
Pas je cookie instellingen hier aan.9 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • Nils van Hofstraeten

  Ik kan al niet meer wachten tot deze in première gaat, jammer van alle negatieve reacties eigenlijk, als het je niet aanstaat kijk je ergens anders naar en laat de rest van deze Vlaamse top comedie genieten Doe zo verder cast van fcdk

 • Nick Mees

  Ja, want daar zaten we echt op te wachten. Arm Vlaanderen...

 • Angelo Cabooter

  Ik heb ook alle films gezien en gekocht, nummer 4 komt er ook bij

 • Jeroen Steegmans

  Blijft goed vind ik en heb alle films gezien en gekocht! "wie kijkt er nog naar"?...iedereen!

 • Ronald Mergits

  Ze weten van echt van geen ophouden. Gebrek aan beter zeker. Het is nu al uitgemolken tot op de bodem . Trouwens ik vond de eerste twee filmen die ik gezien heb op niets trekken. De derde hebt ik zelf nog niet gezien. Komt wel. Weinig kan dat ik hem zal missen want VRT zal die ook nog wel eens een keer of 50 uitzenden