Ga naar de mobiele website
^ Top

De trailer van 'It' staat nog niet eens online maar gaat nu al viraal

Warner Bros/New Line Cinema
'It', misschien wel het beste werk dat Stephen King ooit uit zijn pen liet vloeien, krijgt een nieuwe verfilming. Een select publiek mocht de trailer van de nieuwe film al bekijken: "een bomvolle zaal vol schreeuwende mensen ", getuigt een gelukkige die de vertoning mocht bijwonen. En zelfs Stephen King himself is laaiend enthousiast.

Vorig weekend mochten bezoekers van de SXSW Conference & Festivals in Austin, Texas exclusief de trailer van 'It' bekijken. Camera's waren ten strengste verboden, dus bewegende beelden circuleren vooralsnog niet op internet. Maar volgens de aanwezigen lost de trailer onze stoutste verwachtingen in.

Zelfs Stephen King is laaiend enthousiast. Hij kreeg al een eerste versie van de film te zien: "De film overtreft mijn verwachtingen. Relax. Wacht. En Geniet." tweette hij al.

Trace Thurman van horrorsite Bloody Disgusting was een van de gelukkigen die de vertoning mocht bijwonen in Austin. Hij beschrijft de trailer tot in de details.

Warner Bros/New Line Cinema

Schreeuwend publiek

De trailer begint met het bekende beeld van Georgie die een papieren bootje in de goot achterna rent. Wanneer het bootje in een rioolput belandt, staart Georgie in de riolering. En plots verschijnt Pennywise, voor het scherm weer zwart wordt. Op het einde van de trailer zien we hoe Pennywise twee kinderen benadert, maar in het frame krijgen we enkele de benige lange vingers van de clown te zien. Op het laatste beeld is te zien hoe Pennywise in de riolering uit het water komt en naar Bill vliegt. "Het hele publiek riep bij dat beeld", schrijft Thurman.

De volledige beschrijving van de trailer vind je op de website van Bloody Disgusting. Helaas moeten we het nog even met deze tekst doen, want van de trailer zelf is nog geen spoor online.

Warner Bros/New Line Cinema

8 september

Pennywise werd in 1990 vertolkt door Tim Curry. Die miniserie groeide snel uit tot een klassieker. Dit jaar kruipt Bill Skarsgard in de huid van de enge clown.

Ook Finn Wolfhard, bekend van de Netflix-hitserie 'Stranger Things', krijgt een rol. Andrés Muschietti, die ook al het angstaanjagende 'Mama' maakte, neemt de regie voor zijn rekening.

Op 8 september komt 'It' in de Amerikaanse zalen. Wellicht verschijnt de film enkele weken later ook in onze zalen.

Finn Wolfhard in 'Stranger Things'
Netflix Finn Wolfhard in 'Stranger Things'
Warner Bros/New Line Cinema
Warner Bros/New Line Cinema
Meer over3 reacties

Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie
Door het plaatsten van een reactie, ga je akkoord met de gedragsregels


  • Isabelle Duchene

    Wees eens orginieel mannekes toch ! Afgezaagd. Carrie was veel beter .

  • Renzo De Hond

    De film zal toch echt héél goed moeten zijn om de originele versie te overtreffen. Want die was al ijzersterk!

  • Pablo De Coster

    En nog maar eens een remake die wss ook niet eens aan het originele kan tippen.

Meld een bug