De trailer van 'Het Tweede Gelaat' van Jan Verheyen: "Met deze film wil ik scoren"

Kinepolis
Vanaf 25 oktober speelt 'Het Tweede Gelaat' in de bioscoop en HLN.be kan jullie de trailer nu al exclusief laten zien. Na 'De Zaak Alzheimer' en 'Dossier K.', is 'Het Tweede Gelaat' het sluitstuk van een filmtrilogie gebaseerd op Jef Geeraerts' 'Vincke & Verstuyft' reeks.

Dit najaar is van Jan Verheyen. Eind dit jaar is er de derde 'Kampioenenfilm'. Maar eerst is er, eind oktober, 'Het Tweede Gelaat'. Het is het langverwachte vervolg op 'De Zaak Alzheimer' en 'Dossier K. - twee absolute hits in de bioscoop. "Ik ga niet flauw doen", zegt Jan Verheyen. "Met deze film wil ik scoren."

"Zo'n trailer lanceren is iets heel belangrijk", zegt Verheyen. "Dat is het visitekaartje van je film. De sfeer van de film moet meteen zeer duidelijk zijn. Als mensen die zien, moeten ze goesting krijgen naar meer. Vandaar dat we daar veel tijd en moeite in steken. Ik word altijd kwaad van slecht gemaakte trailers, waarbij je je bekocht voelt als je de cinema buiten gaat. Zo van die komedies, waarbij je op voorhand denkt: oh, dat ziet er geestig uit. En dan blijkt dat ze de zeven grappen uit de film al in de trailer hadden gestoken."

"Wij moesten sowieso uitkijken dat we er voldoende teasers in staken, maar niet te veel verklapten van de plot. Want het blijft een politiethriller met een hoog whodunit-gehalte. Maar als je hem ziet, hoop ik dat opvalt dat hij zeer filmisch is, dat zowel Koen als Werner zeer straffe acteerprestaties neerzetten én dat we een aantal verrassende gastacteurs gekozen hebben."Voor deze verfilming van het boek 'Double Face' vinden we opnieuw Koen De Bouw en Werner De Smedt in de beide hoofdrollen. Naast Koen De Bouw en Werner De Smedt neemt ook Greg Timmermans opnieuw zijn rol van inspecteur Cassier op. Naast hen spelen Hendrik Aerts (Het Vonnis), Jurgen Delnaet (Halfweg, Cordon 2), Chris Van den Durpel (Vermist, Marina), Hilde Heijnen en nieuwkomer Sofie Hoflack belangrijke rollen.

Om de ensemblecast volledig te maken, zijn er eveneens rollen voor onder andere Jasmine Jaspers, Kadèr Gürbüz, Peter Thyssen, Michiel De Meyer, Marijke Pinoy, Kim Hertogs, Christel Domen, Julie Van Den Steen, Karel Vingerhoets, Sven De Ridder, Daan Hugaert en Erik Goris.

Kinepolis