De plannen worden concreet: “50.000 verkochte tickets, en de nieuwe ‘W817'-film komt er”

W817 de film
VRT W817 de film
Het gonsde al een tijdje van de geruchten: zou er een bioscoopfilm gemaakt worden van de legendarische Ketnet-reeks ‘W817'? De cast bevestigde deze ochtend bij MNM dat die plannen er effectief zijn. Er is echter één addertje onder het gras: de film wordt enkel gemaakt als 50.000 fans een ticket kopen. 

Voor velen is ‘W817' een brokje pure nostalgie. De reeks liep van 1999 tot 2003 op Ketnet en wordt nog steeds herhaald. ‘W817' vertelt het verhaal van Zoë, Steve, Tom, Akke, Birgit, Carlo en Jasmijn die samen in een studentenhuis wonen. Al jaren wordt er door fans om een reünie gevraagd en dat moment is nu aangebroken. “In 2017 stonden we met W817 voor enkele uitverkochte Sportpaleizen voor de 20e verjaardag van Ketnet. Duizenden Ketnetters van toen zongen uit volle borst mee met nummers als “Zoë eet pita”. De reacties van de fans van het eerste uur waren overweldigend en de vragen naar een reünie bleven komen”, vertelde de cast bij MNM. “We zijn dan ook vol enthousiasme aan de slag gegaan met de vraag van onze fans én nu rekenen we op hun hulp om dit waanzinnig project te realiseren.”

Er komt dus een film. Aan het scenario werd meer dan een jaar gewerkt, de volledige productie is voorbereid, cast en crew staan paraat en de locaties zijn geboekt. Alleen: slechts wanneer 50.000 fans tussen 4 maart en 4 april een toegangsticket kopen, zal de film effectief gemaakt worden, want met de opbrengst van die voorverkoop wordt de film gefinancierd. Een ticket kost 15 euro via de website van Kinepolis. Het lijkt erop dat er dus zo’n 750.000 euro gezocht wordt. 

(Lees verder onder de foto)

W817 de film
VRT W817 de film

Als het beoogde budget gehaald wordt, zal de film tussen 2 en 11 oktober te zien zijn in de zalen van Kinepolis - enkel voor diegenen die op voorhand een ticketje gekocht hebben. Als de kaap van 50.000 tickets niet gehaald wordt, krijgt iedereen zijn geld terug en komt de film er niet. 

In de film, die ‘8eraf!’ zal heten, ontdekken we dat de oude vrienden elkaar na hun studies uit het oog verloren. Ze volgden elk hun dromen en passies en staan op een kantelpunt in hun leven. Op een dag ontvangen ze een mysterieuze videoboodschap van tech-geek Carlo (Jenne Decleir). Hij nodigt zijn oude kotgenoten uit op zijn huwelijksfeest. Tijdens een zeer geanimeerd weekend ontdekken Steve (Govert Deploige), Birgit (Kadèr Gürbüz), Zoë (Britt Van Der Borght), Tom (Danny Timmermans) en Jasmijn (Aagje Dom) dat er in al die jaren veel en weinig veranderd is. Maar waar is Akke (Aron Wade)? En wat is Carlo eigenlijk echt van plan? Het scenario is geschreven door Bram Renders en Bart Vaessen, (samen met Steve De Wilde de bedenkers van de originele reeks). Pietje Horsten keert terug als regisseur en debuteert hiermee in de bioscoop.

Tickets zijn te koop via de website van Kinepolis.
Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.