De nieuwe Bondfilm heeft een titel

Daniel Craig als James bond
RV Daniel Craig als James bond
De productie van de volgende James Bondfilm gaat van start met de werktitel ‘Shatterhand’. In het magazine Production Weekly staat een lijst met films die nu of binnenkort worden opgenomen. Daarbij staat ook: ‘Bond 25 w/t Shatterhand’. De volgende film is het 25ste deel in de James Bond-reeks.

De Bondfilms staan bekend om hun bijzondere titels, denk maar aan ‘Skyfall’, ‘Quantum of Solace’ en ‘Spectre’ en ook de 25ste zou een bijzondere naam krijgen. ‘Shatterhand’, luidt de werktitel van het nieuwe filmproject. De naam verwijst naar een alias die Bondschurk Ernst Blofeld gebruikt in ‘You Only Live Twice’, het boek van bedenker Ian Fleming uit 1964.

Nu de werktitel is gelekt wordt ook verwacht dat de nieuwe film rond het Blofeld zal draaien. Blofeld werd in de laatste Bondfilm gespeeld door de Oostenrijkse Oscarwinnaar Christopher Waltz en zijn personage overleefde de film ook. Ook Ralph Fiennes, Naomie Harris, Ben Whishaw en Lea Seydoux zouden terugkeren. De nieuwste film over 007 moet op 8 april 2020 uitkomen. Dat is later dan aanvankelijk gepland: de release moest worden uitgesteld omdat de Britse regisseur Danny Boyle het project verliet.

De 25ste Bondfilm wordt er eentje met opnieuw Daniel Craig in de hoofdrol, de Amerikaan Cary Joji Fukunaga staat in voor de regie. De opnames beginnen op 6 april in de Engelse Pinewood Studio’s.
2 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


  • Catherine MISTIAEN

    Ik was altijd al dol op James Bondfilms maar niet met de abominabele Daniel Craig. De knapste Bond was Pierce Brosnan in de jaren negentig: 4 schitterende films (misschien iets te gewelddadig). Ik heb recenter altijd gedacht aan Matt Damon als Bond ...

  • Josepha Van Vlaanderen

    Daniel Craig vind ik niet de geschikte Bond, totaal geen charisma!