De makers van 'Cats' reageren op de kritiek: "Dat waren waarschijnlijk mensen die de musical niet kennen”

Taylor Swift in de trailer van ‘Cats’
Photo News Taylor Swift in de trailer van ‘Cats’
Toen de eerste trailer van ‘Cats' in juli gelanceerd werd, reageerden heel wat fans vol afgrijzen op de beelden. ‘Bizar’ en ‘doodeng’, klonk het. Maar die kritiek is onterecht, vinden producenten Eric Fellner en Tim Bevan. Al geven ze in een interview met Variety wél toe dat de beelden werden aangepast. 
Je cookie instellingen zorgen ervoor dat deze inhoud niet getoond wordt.
Pas je cookie instellingen hier aan.

De makers van ‘Cats’ gebruikten de nieuwste technologie om de acteurs er net als katten uit te doen zien, maar het resultaat was op z'n zachtst gezegd opmerkelijk. Jennifer Hudson, Taylor Swift en Judi Dench zien er als katten ‘bizar’ en ‘doodeng’ uit, meenden de kijkers. Maar producenten Eric Fellner en Tim Bevan zijn niet echt onder de indruk van alle kritiek, vertellen ze in een interview met Variety. Ze geloven eerder in de theorie ‘Er is niet zoiets als slechte publiciteit’, leggen ze uit. “Wat zeggen ze?”, vraagt Fellner. “De realiteit is dat meer dan 100 miljoen mensen de trailer gezien hebben. En ja, sommige mensen hielden er niet van, en - zoals dat nu eenmaal gaat in de wereld waarin we leven - diegenen die het niet leuk vonden, waren het meest luidruchtig.”

(Lees verder onder de foto.)

Ook Ian McKellen was te zien in de trailer.
Photo News Ook Ian McKellen was te zien in de trailer.

Bevan heeft een andere theorie: “De mensen die kritiek hadden, waren waarschijnlijk mensen die ‘Cats’ niet kenden, en waarschijnlijk verwachtten ze ofwel iets geanimeerd ofwel iets dat op vier poten stond. Maar bij de mensen die ‘Cats’ kennen, was de reactie best goed.”

Toch namen de makers de beslissing om het uiterlijk van de katten aan te passen. De reden? Volgens Fellner was de versie die in de trailer te zien was, niet de finale versie maar het resultaat van een wanhopige poging om iets af te leveren dat op tijd klaar zou zijn voor de trailer-deadline. “Je zal subtiele veranderingen zien", laat hij dus weten. “De personages zijn geëvolueerd en blijven nog elke dag verder evolueren.” 
Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.