De horrorzussen die verstrikt raakten in hun eigen pact: het ware verhaal achter nieuwe thriller ‘The Silent Twins’

BBC
‘Black Panther’-actrice Letitia Wright (26) en actrice Tamara Lawrance (26) krijgen de hoofdrol in de nieuwe bloedstollende film ‘The Silent Twins’, waarvan de opnames later dit jaar van start gaan. De thriller vertelt de waargebeurde historie over June en Jennifer Gibbons, die bekend - of eerder berucht - werden als The Silent Twins. Op vierjarige leeftijd sloten de zussen een ‘duivelspact’ dat hen hun hele leven aan elkaar bond en enkel door de dood verbroken kon worden. Dit is hun verhaal. 

‘The Silent Twins’, die wordt geregisseerd ​​door de Poolse Agnieszka Smoczynska, volgt het waargebeurde levensverhaal van June en Jennifer Gibbons, een eeneiige tweeling die werd geboren op Barbados, maar opgroeide in Wales. De zussen weigeren al op erg jonge leeftijd iedere vorm van contact met de buitenwereld. De meisjes gaan erg ver om hun woorden kracht bij te zetten: ze sluiten zich op in hun kamer waar ze hun eigen wereld creëren. Een wereld vol macabere kinderspelletjes, waar ze niet mee kunnen ophouden. Ze schrijven allerlei lugubere gedichten, romans en zakken vol dagboeken. Ze schrijven over vrijen en drinken en willen dat iemand hen komt verlossen. Daarnaast ontwikkelen de zussen de bizarre gewoonte om zich heel traag en volstrekt synchroon te bewegen.

De zussen spreken enkel met elkaar en ontwikkelen zelfs een eigen geheimtaal. Tegen vreemden mompelen ze enkel onverstaanbare woorden. Hun ouders kunnen alleen met hen communiceren door middel van briefjes die onder de slaapkamerdeur worden geschoven. “Als zij naar een tv-programma wilden kijken, legden ze een briefje neer”, klinkt het. “‘Wij willen vanavond om zeven uur naar iets kijken. Kamerdeur openlaten alstublieft.’ Ze zaten dan dicht tegen elkaar aangekropen op de trap en keken door de open deur naar het scherm. Als iemand de de kamer uitkwam om naar de w.c. of de keuken te gaan, verdwenen zij, om pas terug te keren als de gang weer leeg was.”

Verlegen

“Ze zijn gewoon erg verlegen”, verklaren de ouders steevast aan de buitenwereld. Maar in de loop der jaren gaat het enkel van kwaad naar erger: wanneer June en Jennifer tieners zijn, monden hun fantasieën uit in ernstige misdrijven als drugsmisbruik en diefstal. De ‘horrorzussen’ worden op 17-jarige leeftijd op heterdaad betrapt als ze een school in brand willen steken. Uiteindelijk worden ze veroordeeld en opgesloten.

(lees verder onder de foto)

June en Jennifer Gibbons
BBC June en Jennifer Gibbons

Onderzocht

June en Jennifer belanden in Broadmoor, een instelling voor zwaar gestoorde criminelen. Daar worden ze elke op een verschillende afdeling ondergebracht. Wanneer ze gescheiden worden raakt de tweeling in catatonische toestand, waarbij ze op niets of niemand meer reageren. Ze blijven de hele nacht als standbeelden staan in hun cel. De zussen worden bestudeerd door een klein leger aan artsen en psychologen, maar ook hun vragen blijven na vele jaren en evenveel pogingen steeds onbeantwoord. “Als ze zich bedreigd voelden, lijken hun lichaamsfuncties te bevriezen. Zij bezitten over een ongeziene wilskracht.”

Wanneer de zussen in 1993, na 11 jaar opsluiting in Broadmoor, naar een ander centrum worden overgebracht, besluit Jennifer dat ze haar leven moet opofferen. Zij en June hadden de afspraak dat, als één van hen stierf, de ander weer zou praten en een normaal leven zou beginnen leiden. Jennifer sterft op 29-jarige leeftijd, maar haar dood blijft tot op vandaag een mysterie. Officieel stierf ze aan een acute ontsteking van de hartspier, hoewel er geen bewijs van drugs of gif in haar lichaam werden gevonden.

Normaal leven

Zo komt er na al die jaren een einde aan het ‘duivelspact’ tussen de zussen. June begint weer te spreken en mag de instelling later verlaten. Vandaag de dag is ze nog altijd in leven: ze woont in de buurt van haar ouderlijke huis in Wales. “Ik had normaal kunnen zijn als ik gewild had, als mijn zus er niet was geweest”, zei ze eerder over haar verbijsterende verhaal. Anno 2020 doet June er dan ook alles aan om het verleden te laten rusten.
2 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


  • Nadine Pardon

    Stopt toch met altijd de ouders de schuld te geven . Trek geen conclusies als je er niks van weet.

  • Jos Plessers

    Maw,hadden de ouders op hun jonge leeftijd actie ondernomen,waren ze waarschijnlijk normaal geweest.