De hoofdrol in ‘Aladdin’ is geen garantie op succes: “Ik heb sindsdien nog geen enkele auditie gehad”

Mena Massoud (links) en actrice Naomi Scott.
EPA Mena Massoud (links) en actrice Naomi Scott.
Een kaskraker in de bioscoop is voor acteurs geen garantie op meer werk, zegt ‘Aladdin’-hoofdrolspeler Mena Massoud (28). Hij vertelt aan The Daily Beast dat hij sinds de release van die film voor geen enkele auditie in aanmerking is gekomen. “Ik ga hier niet langer over zwijgen", aldus de acteur. 

"Ik wil dat mensen weten dat het niet alleen pracht en praal is als je iets als ‘Aladdin’ doet. Mensen denken dat ik miljoenen verdiend heb en heel veel aanbiedingen krijg. Het is niets van dat alles, ik heb nog geen auditie gehad sinds ‘Aladdin’ is uitgekomen.”

Dat ‘Aladdin’ het wel erg goed deed in de box office, maakt het voor Massoud extra zuur dat de telefoon niet rinkelt. “Dan denk je: oké, ‘Aladdin’ is net de miljardgrens doorgegaan. Kan ik dan in ieder geval een auditie krijgen? Ik verwacht echt niet meteen ‘Batman’ of zo, maar mag ik in ieder geval ergens op gesprek komen? Kunnen ze me misschien een kans geven?”

Gelukkig had de acteur voor de release van ‘Aladdin’ meer geluk: toen scoorde hij een van de hoofdrollen in de serie ‘Reprisal’, die later deze week uitkomt op de Amerikaanse streamingservice Hulu.
2 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


  • Anthony Vandooren

    Ocharme toch, zo erg. Da verdiend meer met 1 film dan een echte werkmens oo 20jaar verdient en dan nu een beetje wenen dat ze je geen auditie komen aanbieden? Probeer anders een beetje beter te acteren, dat kan ook veel helpen of mss zelf op zoek gaan naar audities? Tzijn maar een paar voorbeelden é, bleiter

  • Kelly Verlinden

    Hij is ook niet echt een geweldige acteur.