De hobby van huurmoordenaar John Wick? Hoofdrolspeler Keanu Reeves weet het antwoord

Keanu Reeves op de première van ‘John Wick 3: Parabellum’
Evan Agostini/Invision/AP Keanu Reeves op de première van ‘John Wick 3: Parabellum’
Op 17 mei komt ‘John Wick 3: Parabellum’ uit in ons land. In die actiefilm kruipt Keanu Reeves (54) al voor de derde keer in de huid van huurmoordenaar John Wick. Veel is er niet bekend over wat Wick in zijn vrije tijd doet, en dus stelde de website Uproxx die vraag aan hoofdrolspeler Reeves.

Wat doet John Wick nu eigenlijk in zijn vrije tijd? Heeft hij hobbies? Dat wilde website Uproxx doodgraag te weten komen van hoofdrolspeler Keanu Reeves. En die kwam met een origineel antwoord op de proppen. “In het scenario voor de eerste film werd John Wick beschreven als iemand die werkte met oude, in leer gebonden boeken. Iemand die boeken restaureerde”, vertelde hij. “We hebben die scènes zelfs gefilmd. Ze hebben de film niet gehaald, maar ze zijn opgenomen.”

Het lijkt onwaarschijnlijk dat een huurmoordenaar zich daarmee bezig houdt, maar volgens Reeves gaat het dieper dan enkel een eenvoudige hobby. “Hij had een hobby en een roeping. Het was voor hem een ideale situatie: zijn vrouw was gestorven, en hij besloot om dat te doen wanneer hij zijn onmogelijk taak had afgerond. Het was zijn roeping.” 

Als het aan Reeves ligt, komen er nog meer ‘John Wick’-films onze richting uit. “Wat mij betreft hangt het af van het verhaal en de regisseur. Ik houd van de rol, dus ik wil het graag spelen. Maar het hangt af van het publiek, en of we nu een film gemaakt hebben waar de mensen plezier aan beleven.”
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.