Daniel Craig stoot Roger Moore van de troon als de ultieme James Bond

REUTERS
Daniel Craig heeft deze week het punt bereikt waarop hij het langst de rol van James Bond vertolkt. De 51-jarige acteur zal zijn voorgangers vandaag verslaan: dan vestigt hij met 4.527 dagen het record van de langst dienende 007. Dit meldt Daily Mail. 

Daniel Craig debuteerde in november 2006 als James Bond in ‘Casino Royale’. Woensdag passeert hij voormalig Bond-acteur Roger Moore, die het 4.526 dagen volhield in de rol van spion. Sean Connery wijdde negen jaar van zijn carrière aan de iconische rol. Pierce Brosnan, die begon met ‘Goldeneye’ in 1995, had zeven jaar een 'licence to kill'.

Daniel Craig begint volgende maand aan de opnames van zijn vijfde Bondfilm, die als werktitel ‘Shatterhand’ heeft. Het is het 25e deel in de James Bond-reeks en naar verluidt de laatste met Craig in de hoofdrol. De nieuwste film over 007 moet op 8 april 2020 in de bioscopen uitkomen. Dat is later dan aanvankelijk gepland: de release moest worden uitgesteld omdat de Britse regisseur Danny Boyle het project verliet. Hij werd vervangen door ‘True Detective’-regisseur Cary Fukunaga.
14 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • Hans Suskind

  Iedere acteur die Bond speelt moet je zien in hef licht van de periode waarin die films uitkwamen.Allen hadden een unieke stijl en allen ( behalve Timothy Dalton misschien ) gaven Bond een mytisch tintje.Overigens : het is dat Moore in 1961 andere verplichtingen had anders was Connery mogelijk nooit Bond geworden. Fleming had Moore in gedachten bij het schrijven.

 • Ahmed El Saloufi

  Daniël Craig ligt het nauwst bij de originele James Bond uit de boeken van Ian Fleming. Een stillere en meedogenloze spion. Geen stijve komische gentleman zoals Roger Moore dat was.

 • willy zachel

  Hij is niet slecht in ieder geval beter dan Roger Moore want dat was een karikatuur van James Bond Maar de enige met échte James Bond stijl is en dus ook de énige échte James Bond is nog altijd Sean Connery

 • Philip Vertommen

  Dat is gene james bond meer, is een gewone aktie film geworden ala bourne.

 • Danny Holdensrath

  De enige echte is Sean Connery