Daniel Craig: "Ik snij liever mijn polsen door dan nog een Bond-film te maken"

ap
Daniel Craig (47) is binnenkort opnieuw als James Bond te zien in de nieuwe Bond-film Spectre, maar de acteur heeft het duidelijk helemaal gehad met het leven van de geheime agent.

"Ik geef er geen bal om wie de volgende Bond wordt. Ik wens hem veel succes", vertelt Craig aan TimeOut als hem gevraagd wordt of hij zich bekommert over wie zijn opvolger wordt. "Het enige waar ik iets om geef, is dat als ik ermee stop, we de boel op een goede plek achterlaten en andere mensen het vervolgens weer beter maken. Dat is alles."

Advies
Wel heeft hij advies voor zijn nog onbekende opvolger. "Ik zou twee dingen zeggen. Ten eerste, het is jouw beslissing, luister niet naar anderen. Of ja, luister wel naar anderen, maar jij moet uiteindelijk de keuzes maken. En verknal het niet. Dit soort films worden niet meer gemaakt, dit is echt zeldzaam nu, dus doe je opperste best. Het is het waard, het is James Bond."

Polsen doorsnijden
Enkele weken terug meldde Craig in een interview met Daily Mail dat hij een contract heeft voor nog een Bond-film en de rol zal spelen zolang hij het fysiek aan kan. Vlak na de opnames in juli echter, toen het interview met TimeOut plaatsvond, zag hij nog een Bond-film even niet zitten: "Ik snij nog liever mijn polsen door. Ik wil er de komende twee jaar even niet aan denken."