Dan toch Idris Elba? Achternichtje van Ian Fleming hoopt dat “sexy” acteur nieuwe Bond wordt

Hermione Fleming/Idris Elba
Instagram/AFP Hermione Fleming/Idris Elba
Nu Daniel Craig (51) definitief zijn smoking aan de haak hangt als spion 007, draait de geruchtenmolen op volle toeren. Want wie zal in zijn voetsporen treden en de nieuwe James Bond worden? De naam van acteur Idris Elba (46) wordt heel erg vaak genoemd. Hermione Fleming, het 29-jarige achternichtje van schrijver Ian Fleming, begrijpt heel erg goed waarom. 

“Idris Elba zou echt een geweldige, sexy, bad-ass Bond zijn", zegt Hermione Fleming in het magazine Hello. Maar de vrouw ziet ook nog enkele andere kandidaten voor de begeerde rol. “Ook Richard Madden uit ‘The Bodyguard’ en Cillian Murphy uit ‘Peaky Blinders’ zouden perfect zijn voor de rol”, geeft ze toe. Keuze genoeg dus. Al wil Fleming, die als PR-adviseur werkt, over een ding wel duidelijkheid scheppen: “Ik ben er niet van overtuigd dat een vrouwelijk Bond zou werken”, klinkt het. “Mijn achteroom heeft Bond ontworpen als een man. Al denk ik wel dat het leuk zou zijn om een gelijkaardig personage als Villanelle uit ‘Killing Eve’, de meedogenloze huurmoordenaar, in de films te verweven.”

Daniel Craig was al vier keer te zien als meesterspion James Bond: in ‘Casino Royale’, ‘Quantum of Solace’, ‘Skyfall’ en ‘Spectre’. Momenteel werkt hij aan de nog ongetitelde 25ste Bond-film, maar door een blessure liggen de opnames tijdelijk stil. Normaal gezien verschijnt de film in 2020.
3 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


  • Gino De Neef

    Einde van James Bond.

  • Thomas Van Der Linden

    Hoop van niet, er zijn veel betere kandidaten.

  • Guy Rutten

    Ik zou voor Tom Hiddleston gaan.