Exclusief voor abonnees

Critici lovend over acteerprestaties Lady Gaga: nieuwe film krijgt staande ovatie

Lady Gaga
AP Lady Gaga
Is zangeres Lady Gaga geslaagd voor haar examen als beginnend actrice? Op het Filmfestival van Venetië, waar haar film 'A Star is Born' in wereldpremière ging, is haar acteerdebuut met een ovatie ontvangen. Een Oscar lonkt.

Toen haar tegenspeler en regisseur Bradley Cooper voor het eerst Lady Gaga bij haar thuis ontmoette om haar rol te bespreken in diens film 'A Star is Born', veegde hij meteen al make-up van haar gezicht.

"Ik wilde kijken hoe zij er dan uit zou zien. Het was mijn bedoeling om haar in het begin van mijn film zo natuurlijk mogelijk te laten acteren met een zo normaal mogelijk uiterlijk", legt Cooper uit.

Lady Gaga speelt in haar eerste filmrol de talentvolle zangeres Ally, die eerst niet aan de bak komt omdat zij niet mooi genoeg wordt bevonden. Zij verdient de kost als serveerster, treedt op in een homobar en heeft al haar vertrouwen in een zangcarrière verloren.

"Toen ik 19 was en auditie deed, heb ik min of meer hetzelfde ervaren", vertelt Lady Gaga
. Haar fanatiekste fans stonden uren aan de rode loper  af en toe zelfs in de stromende regen  om ’s avonds een glimp van haar op te vangen bij de wereldpremière.
3 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


  • Katrien Van Vosselen

    een van de beste zangeressen en performers die de aardbol rijk is momenteel. Zij 'kàn' écht zingen en staat met haar twee voeten op de grond. Wat is hier mis mee? Denk niets. Het is haar gegund. Trouwens welk ander artiest presteert het om met Metallica het podium te delen, dan moét je écht goed zijn !!!

  • Koen Hendrickx

    In 2013 speelde Lady Gaga al in "Machete Kills", gevolgd door rollen in (onder andere) "Sin City: A Dame To Kill For" en "American Horror Story". Een acteerdebuut zou ik dit dus niet noemen.

  • Tessa Vandermout

    Een zangeres die een zangeres speelt, wreed moeilijke rol me dunkt.