Christian Grey laat Anastasia zijn 'speelkamer' zien...

Visit NBCNews.com for breaking news, world news, and news about the economy

Een nieuwe dag, een nieuw voorsmaakje op 'Fifty Shades of Grey': in de Amerikaanse talkshow 'Today' viel vandaag een glimp te bewonderen van de scène waarin Anastasia Steele voor het eerst kennismaakt met de 'speelkamer' van Christian Grey. "Voor je X-Box en van die dingen?", vraagt ze eerst nog naïef. "Het is belangrijk dat je weet dat je elk moment mag vertrekken. De helikopter staat vertrekkensklaar als je weg wil", luidt het antwoord. En dan opent hij de deur van zijn rode 'pijnkamer'...

Campagnevoerders tegen huiselijk geweld doen intussen hun stinkende best om de film te boycotten. Via de hashtag #50dollarsnot50shades roepen ze op om het geld aan opvangcentra voor mishandelde vrouwen te schenken in plaats van aan een bioscoopbezoek. "Denk aan de cinematickets, de babysitter, de popcorn, de drankjes,... Hollywood heeft je geld niet nodig, misbruikte dames wel", klinkt het op de Facebookpagina.

"In de realiteit zijn het meestal geen Anastasia's, veel vrouwen moeten jaren op de vlucht slaan of komen zelfs aan hun einde", aldus een woordvoerder van het National Centre for Domestic Violence in de 'Washington Times'.

De campagnevoerders zijn alvast in de wolken met de respons, er kwamen zelfs al financiële bijdragen vanuit Duitsland en Australië. "Sommige mensen zijn echt van streek over de manier waarop deze film stalking en geweld verheerlijkt. Vandaar dat ze met alle plezier meewerken om van dit verhaal toch iets positiefs te maken."