Chris Evans legt Captain America-schild neer

Chris Evans als Captain America/Steve Rogers in 'Avengers: Age of Ultron'.
ap Chris Evans als Captain America/Steve Rogers in 'Avengers: Age of Ultron'.
De vierde Avengers-film is de laatste waarin Chris Evans te zien is als Captain America. De acteur kondigde donderdag aan zijn schild aan de wilgen te hangen.

"Het was op z'n zachtst gezegd een emotionele dag", twitterde Chris na zijn laatste draaidag voor Avengers 4. "Het was een eer deze rol acht jaar lang te spelen. Aan iedereen voor de camera, achter de camera en in het publiek: bedankt voor alle herinneringen. Ik ben eeuwig dankbaar."

Veel fans, maar ook andere Hollywoodsterren reageerden op het bericht. "Ik huil niet, ik jank. Er is een verschil", grapte Ryan Reynolds. Dwayne 'The Rock' Johnson liet Chris weten: "Wat een reeks heb je neergezet. Je hebt een iconisch personage nieuw leven ingeblazen."

De 37-jarige acteur speelde de soldaat met superkrachten voor het eerst in Captain America: The First Avenger uit 2011. Daarop volgden nog twee films rond het personage: The Winter Soldier en Civil War. Ook was Chris als 'Cap' te zien in The Avengers en opvolgers Age of Ultron en Infinity War. Ook in andere Marvel-films dook hij geregeld op met zijn iconische schild.

Chris Evans
Evan Agostini/Invision/AP Chris EvansReacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.