Charlize Theron niet blij dat regisseur haar ‘Mad Max’-personage opnieuw wil casten: “Het breekt m'n hart”

Charlize Theron heeft het er moeilijk mee dat haar iconische rol in Mad Max: Fury Road door iemand anders zal worden gespeeld in een prequel.
EPA Charlize Theron heeft het er moeilijk mee dat haar iconische rol in Mad Max: Fury Road door iemand anders zal worden gespeeld in een prequel.
In 2015 verbaasde Charlize Theron (44) vriend en vijand door haar vertolking van Furiosa in ‘Mad Max: Fury Road’. Dat er nu een nieuwe film over dat personage komt - met een andere actrice - is moeilijk, geeft ze toe in The Hollywood Reporter. 

In mei lekte uit dat regisseur George Miller aan een prequel over Furiosa aan het werken is - het personage uit ‘Mad Max: Fury Road’ dat door Charlize Theron tot leven werd gewekt. Maar Miller wil het verhaal van een jongere Furiosa vertellen, en is dus op zoek naar een andere - jongere - actrice. Dat steekt, geeft Theron toe in The Hollywood Reporter. “Het is een bittere pil om te slikken", klinkt het. “Kijk: ik respecteer George volledig, zeker nu we samen ‘Fury Road' gemaakt hebben. Hij is een meester en ik wens hem niets dan goeds. Maar ja, het breekt m’n hart een beetje. Ik houd echt van dat personage en ik ben zo dankbaar dat ik een rol mocht spelen in haar creatie. Ze zal voor altijd iemand zijn waaraan ik blijf denken." 

Toch heeft Theron ook begrip voor de beslissing van de regisseur. “Natuurlijk wil ik dat haar verhaal verdergezet wordt. En als hij denkt dat dat op deze manier moet, dan vertrouw ik hem.” 

Momenteel is Theron naast Matthias Schoenaerts te zien in de Netflix-film ‘The Old Guard’. 

Lees ook:

Netflix lanceert trailer van ‘The Old Guard’, met Matthias Schoenaerts en Charlize Theron

Charlize Theron ontkent verloving met ex Sean Penn

Charlize Theron en Tom Hardy konden op set van ‘Mad Max: Fury Road’ niet door één deur: “Ik had meer empathie moeten hebben”
3 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


  • Martine Depasse

    Een 45 jarige is nu éénmaal geen 20 meer...

  • princen yvon

    indrukwekkende film en vertolking. Het zal niet makkelijk zijn om het evenwaardig te doen.

  • Marko Decandt

    Tja, dat is Hollywood hé. Hoeveel mensen hebben ondertussen al Batman, Superman, Spiderman,... gespeeld?