Exclusief voor abonnees

Catherine Deneuve: “De Franse film staat er beroerd voor”

Catherine Deneuve in ‘La dernière folie de Claire Darling’.
* Catherine Deneuve in ‘La dernière folie de Claire Darling’.
De nieuwe directeur van het Franse filmfonds wil de kwaliteit verhogen door minder films te maken. De filmwereld reageert verbolgen op de aanstelling van Dominique Boutonnat, maar die krijgt wel de steun van topactrice Catherine Deneuve. “Een Franse film gaan bekijken? Bespaar je de moeite”, vindt zij, “want de kwaliteit is doorgaans barslecht.”

Je hebt 9% van dit artikel gelezen
2 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


  • Catherine MISTIAEN

    Met Jean-Paul Belmondo en Yves Montand heeft CD schitterende films gespeeld, van regisseurs als Truffaut, Goddard (ik kan mis zijn qua namen), maar het was de 'nouvelle vague': waanzinnige en ingetogen films met zalige, korte teksten (niet teveel gebabbel zoals nu), en met intelligente, onderhuidse intriges. Was in mijn jonge tijd (jaren tachtig) echter al passé ...

  • Mike Vanderkerken

    Een elitaire Britse aanhalen, grappig. Als je met film bezig bent ken je Deneuve of Depardieu wel.