Britten zijn nog steeds boos over deze fout in 'Thor: The Dark World'

Marvel
De tweede film in de Thor-saga van Marvel dateert al uit 2013 en je kan discussiëren over de populariteit van de bewuste prent. Toch denken veel Britten nog vaak aan 'Thor: The Dark World', want ze kunnen één flagrante fout maar moeilijk loslaten.

In de bewuste film belandt Thor in Londen, waar hij zich ook genoodzaakt ziet om gebruik te maken van het plaatselijke metrosysteem. En als er één ding is waar de Londenaren erg gevoelig aan zijn, dan is het aan hun 'Tube'. Dat de Scandinavische god te horen krijgt dat hij maar drie haltes moet nemen als hij van Charing Cross naar Greenwich wil, gaat er bij hen niet in. 

De scène veroorzaakte ten tijde van de film heel wat opzet, en vijf jaar later zijn de Britten er nog steeds niet over. Zo contacteerde schrijver en Twitteraar 'TechnicallyRon' vanmorgen Marvel om een en ander recht te zetten. "Ik kan niet langer zwijgen", deelt hij hen mee, waarna hij aankondigt dat hij het script herwerkt heeft. De correcte versie, die twee overstappen inhoudt én Thor duidelijk maakt dat er niet gesproken wordt op de Londense metro, kreeg meteen duizenden likes en een hoop goedkeurende commentaren.
6 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Kelly Verlinden

  Ik denk dat jij hetzelfde probleem hebt Jos want dit is gewoon sarcastische fun.

 • Jan Wuyts

  Arm GB, zo'n flutfilm en prutsverhaal om van de acteer"prestaties" nog maar te zwijgen. Misschien daarom dat ze over zulk futiel detail vallen. Waar is de tijd dat John Wayne in een 19e eeuwse western rondliep met een horloge van de 20ste eeuw. Of dat ergens in de oertijd plots hoogspanningsdraden te zien waren en dino's mensen aanvielen?. Dat was pas genieten. Of in de heren van Zichem toe er nauwelijks een auto rondreed, dat een jonge vrouw de bus niet mocht missen... Leuk toch?

 • Francky Libbrecht

  Als Thor daar kan zijn dan kunnen die twee overstappen ook twee stops worden...

 • John Stahl

  Ik zou eerder denken dat de Noren zich geschoffeerd voelen doordat hun mythologie zo door Hollywood wordt vervormt en uitgebuit.

 • joeri gielen

  Ja de Britten leven soms in een fictieve wereld en zijn zich zo van geen enkel kwaad bewust.