Bret Easton Ellis excuseert zich voor uitlatingen over 'The Loft'

Bret Easton Ellis heeft zich verzoend met Erik Van Looy.
Instagram Bret Easton Ellis heeft zich verzoend met Erik Van Looy.
Bret Easton Ellis, de juryvoorzitter van het 41ste Film Fest Gent, heeft woensdag zijn verontschuldigingen aangeboden voor zijn uitlatingen vorige week over 'The Loft', de remake die Erik Van Looy maakte van zijn eigen Vlaamse versie 'Loft'. Ellis had de film met de grond gelijk gemaakt en "de domste film ooit" genoemd.

"Ik wil starten met mijn verontschuldigingen aan te bieden aan Erik Van Looy", zo stak Ellis van wal in de Pacificatiezaal van het Gentse stadhuis, waar de prijzen van deze editie van het filmfestival werden bekendgemaakt. De Amerikaanse schrijver was vorige week in de Vooruit voor een gesprek en toen hem zijn mening gevraagd werd over 'The Loft', had hij geantwoord dat hij de film "the dumbest ever made" vond.

"Ik had er geen idee van dat mijn woorden zo'n weerslag zouden hebben en op twitter en andere sociale media zouden verschijnen. Ik had misschien iets voorzichtiger moeten zijn in mijn uitspraken, maar zo ben ik nu eenmaal. Ik had wel te doen met Van Looy."

De dag erna ontmoette Ellis Van Looy op een diner en hij bood er zijn excuses aan. "Je kan een film slecht vinden maar daarom hoef je de maker ervan nog geen slechterik te vinden. Ik heb me verontschuldigd en ik heb zelfs een selfie genomen met Erik", zo klonk het nog. Zijn mening over de film blijft wel ongewijzigd.

Een foto die is geplaatst door Bret Easton Ellis (@bretellis) op