Brent is back! Ricky Gervais schittert in heerlijke trailer 'David Brent: Life on the Road'

Het Britse comedyfenomeen Ricky Gervais heeft niet stilgezeten. Zijn nieuwste film 'Special Correspondents' verschijnt pas op 29 april op Netflix, maar nu al krijgen we een eerste voorsmaakje van nóg een film, die in augustus zal verschijnen. 'David Brent: Life on the Road' gaat verder op het onvergetelijke 'The Office', een 'mockumentary' over de ergerlijkste baas ooit. De trailer is alvast heerlijk tenenkrullend.

Ricky Gervais werd in 2001 wereldberoemd met de baanbrekende BBC-reeks 'The Office'. Hij schreef en regisseerde samen met Stephen Merchant een van de grappigste series ooit en speelde zelf de rol van het hoofdpersonage David Brent.

Mocht je David Brent nog niet kennen: beeld je de ergerlijkste persoon in die je kent en vermenigvuldig zijn of haar ergerlijkheid met tien. Voeg nog wat verwaandheid en zieligheid toe en je hebt David Brent. De tenenkrullende uitspraken van de ergste baas ter wereld zorgen voor de meest ongemakkelijke stiltes en voor de grappigste televisie van het vorige decennium.

David Brent in 'The Office'
Wikipedia David Brent in 'The Office'

Vertegenwoordiger/singer-songwriter

In 'David Brent: Life on the Road' zoeken we Brent opnieuw op, twaalf jaar na 'The Office'. De man is ondertussen vertegenwoordiger voor kuisproducten in hoofdberoep en singer-songwriter in bijberoep. En blijkbaar is hij nog geen haar veranderd...

Gervais dook ook in de studio om een heus David Brent-album op te nemen met alle Brent-hits. Zijn bekendste nummer is 'Free Love Freeway', dat hij opnam met niemand minder dan Noel Gallagher.