Bill Nighy haat acteren, maar "kan niets anders"

Bill Nighy
EPA Bill Nighy
Bill Nighy (68) heeft gedurende zijn acteercarrière dikwijls overwogen de handdoek in de ring te gooien. De Engelsman haatte zijn vak zo erg dat hij er nauwelijks plezier uit kon halen. Hij ging desondanks toch door omdat hij niet wist wat hij anders met zijn leven moest doen. "Ik kon niets anders bedenken", vertelt Bill tegen Radio Times.

"Ik heb vaak aan stoppen gedacht. Als het niet dagelijks was, dan wel wekelijks", aldus Bill, onder meer bekend als Billy Mack in 'Love Actually' en als 'Davy Jones' in 'Pirates of the Caribbean'. "Ik was diep ongelukkig. Ik heb er jarenlang een hekel aan gehad. Je krijgt een zekere voldoening als een project klaar is, maar over het algemeen is het nooit bevredigend."

Toch geeft Bill toe dat het acteren niet altijd onaangenaam is. "Je werkt met geweldige mensen en ik ben trots op enkele dingen die ik heb gedaan", zegt de acteur, die voor zijn rol in 'Love Actually' een BAFTA kreeg voor beste acteur in een bijrol.
2 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


  • frank triolet

    Ik vind het een hele goeie akteur

  • Han Johnny

    Dat is in sommige rollen echt duidelijk. Maar net doordat hij zijn frustratie weet te kanaliseren, is hij meestal fantastisch.