Bidden en blowen: cannabis kwekende nonnen stellen documentaire voor in Cannes

Screenshot uit de documentaire "Breaking Habits".
RV Screenshot uit de documentaire "Breaking Habits".
Een groepje nonnen uit Californië dat marihuana kweekt en verkoopt: het klinkt als het scenario van een absurde komedie, maar is het waargebeurde verhaal waar de documentaire "Breaking Habits" rond draait. De film over de cannabis-business van de Sisters of the Valley komt dit najaar alvast in de Amerikaanse filmzalen. In Cannes werd vorige week een preview getoond, waarop ook de rebelse zusters zelf aanwezig waren.

De weed nuns (letterlijk: 'cannabisnonnen'), zo worden The Sisters of the Valley uit Californië genoemd. Regisseur Robert Ryan goot het verhaal van hun bloeiende cannabisplantage en dito webshop met marihuanamedicijnen in een documentaire. Op het filmfestival van Cannes werd vorige week een ruwe versie getoond aan mogelijk geïnteresseerde kopers, de trailer werd intussen openbaar gemaakt. Amerika heeft alvast getekend om de film dit najaar in de bioscoop te brengen. Het is nog afwachten welke andere landen zullen volgen, al was er naar verluidt veel interesse in het fascinerende verhaal van de hippiezusters.

Pretsigaret delen in de abdij

Je hebt 26% van dit artikel gelezen
8 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Jef Denijs

  Toch nog eens een plezante noot vanwege religies.

 • Johan Launders

  Als het toegelaten is in de US... waarom niet? ze mogen niet vrijen... dan maar blowen hé.

 • joan vliegen

  God made grass man made booze. Vertrouw wie ge wilt he....

 • Maurice Keukelaers

  De paterkes brengen het bier, de nonnekes de wiet. Zal een leuke boel worden.

 • Kelly Verlinden

  Schitterend gewoon en totaal niets mis mee. Het is een kruid van de natuur dat voor veel kwaaltjes gebruikt kan worden. We gebruiken het al eeuwen lang, verbod van de wet verandert niets aan dat feit en het is beter dan alcohol.