Belgische filmpers bejubelt 'La Grande Bellezza'

kos
De Unie van de Belgische Filmpers (UBFP) heeft haar Grote Prijs gisterenavond toegekend aan de film 'La Grande Bellezza' van Paolo Sorrentino. Dat heeft de vereniging van filmjournalisten bekendgemaakt.

Volgens de Unie "vervolledigt Sorrentino, na het onvergetelijke 'Roma' van Federico Fellini en het kleurrijke 'Gente di Roma' van Ettore Scola, de radiografie van de klasse die de decadente feesten bezoekt in de Italiaanse hoofdstad, met zijn indringende en meedogenloze camera, die flamboyante en onvergetelijke beelden registreert, steeds met tederheid".

De Italiaanse film won twee weken geleden de Golden Globe voor beste buitenlandse film en is een van de concurrenten van 'The Broken Circle Breakdown' van Felix van Groeningen voor de Oscar voor Beste niet-Engelstalige Film. Die wordt op zondag 2 maart toegekend.

De Humanum Prijs van de UBFP voor een film die het samenleven in harmonie aanmoedigt tussen verschillende culturen en volkeren, gaat naar de Belgische film 'Kinshasa Kids' van Marc-Henri Wajnberg.
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.