Bekijk hier de geweldige trailer van 'Trainspotting 2'

"Kies voor het leven, kies Facebook, Twitter, Instagram en hoop dat het iemand ergens kan schelen." We zijn twintig jaar later, maar het lijkt alsof de vrienden nooit zijn weggeweest. Of 'Trainspotting 2' even goed wordt als 'Trainspotting', valt nog af te wachten, maar deze trailer doet alvast het beste verhopen.

In 1996 groeide de drugskomedie 'Trainspotting', een verfilming van het geliijknamige boek van Irvine Welsh, in geen tijd uit tot een cultklassieker. De fratsen van enkele werkloze heroïnejunkies in Edinburgh sloegen als een bom in bij het publiek. Twintig jaar lang hebben de fans erop gewacht, maar binnenkort is het eindelijk zover. Dan krijgen we het vervolg te zien.

'Trainspotting 2' is los gebaseerd op 'Porno', een boek dat Irvine Welsh na 'Trainspotting' schreef. Renton heeft zijn vriendjes twintig jaar lang moeten missen, maar nu zien ze elkaar eindelijk terug. De pijn van de onaangename dingen des levens, zoals uren pendelen, slut shaming en reality TV wordt in de kiem gesmoord met drugs, gemaakt in een of andere keuken.

Regisseur Danny Boyle verzamelde zijn cast uit Trainspotting opnieuw voor het tweede deel. Ewan McGregor (Renton), Robert Carlyle (Begbie), Ewen Bremner (Spud) en Jonny Lee Miller (Sick Boy) keren allemaal terug. Zelfs Kelly MacDonald (Diane Coulston) zien we terug in de trailer. Het vervolg belooft dus opnieuw een trip van jewelste te worden.

'Trainspotting 2' verschijnt op 15 februari 2017 in de Belgische zalen.