Beetje vertraging, maar ‘De Fabeltjeskrant’ keert in april terug als bioscoopfilm

“Hallo, meneer de uil...”

Meneer de Uil is terug, op het grote scherm.
KFD Meneer de Uil is terug, op het grote scherm.
Vorig jaar werd het al eens aangekondigd, maar nu is het echt zover: op 3 april komt ‘De Fabeltjeskrant: De Grote Dierenbos-Spelen’ in de zalen. De film wordt een feest voor drie generaties: één van herkenning voor alle ouders en grootouders, en voor de kleintjes een vrolijke introductie van ‘De Fabeltjeskrant’.

Voor de Vlaamse versie werden een heleboel bekende stemmen opgetrommeld: Walter Baele wordt Meneer de Uil, Guga Baùl is Meneer de Raaf, Tine Embrechts is Juffrouw Ooievaar, Günther Lesage en Ben Segers worden het duo Ed en Willem Bever, Maaike Cafmeyer en Liesa Naert dan weer Martha en Myra Hamster, Bart Hollanders wordt Stoffel de Schildpad, Barbara Sarafian is Isadora de Paradijsvogel, Dieter Troubleyn wordt Bor de Wolf, Pepijn Caudron is de slinkse Lowieke de Vos, DJ Armin van Buuren wordt Wally de Windhond en er komen nog vele anderen aan bod.

Rubinstein Media, De Levita Productions en de Gentse animatiestudio Grid VFX hebben vier jaar gewerkt aan de digitalisering van de befaamde dieren.

Op 29 september 1968 kwam de eerste aflevering van “De Fabeltjeskrant” op televisie op de NTS (vandaag de NOS). In totaal werden tussen 1968 en 1992 liefst 1.640 afleveringen uitgezonden in meer dan veertig landen. De eerste fabels en personages waren geïnspireerd op de verhalen van Jean de La Fontaine, maar al snel ging het programma meer op het ‘echte’ leven lijken.
8 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Isabelle Duchene

  Man dit is slecht..... de originele versie met echte poppen in vilt en de stem van Frans van Dusschoten is een ander niveau... . Blijft er af net als die collegas film.

 • Lindsey Clauw

  Nostalgie

 • Heimo Davidts

  Nooit goed gevonden. Mag weg blijven van het scherm of uit de bioscoop.

 • Dennis Leever

  Jammer dit... Als je het laat terkomen... Doe het dan goed...

 • Victor Meert

  Prachtig uit mijn kinderjaren